Preşedintele îi răspunde prim-ministrului: Guvernul trebuie să îmi trimită tot. Nu mă pune doamna premier să citesc site-ul/ Declaraţie nefericită legată de autism

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că Guvernul trebuie să-i transmită subiectele aflate pe ordinea de zi a şedinţelor, precizând că Executivul are "această agendă ocultă, ordinea suplimentară, care nu respectă rigorile legii". Şeful statului a precizat că va merge la şedinţele de Guvern.

4746 afișări
Imaginea articolului Preşedintele îi răspunde prim-ministrului: Guvernul trebuie să îmi trimită tot. Nu mă pune doamna premier să citesc site-ul/ Declaraţie nefericită legată de autism

Preşedintele îi răspunde prim-ministrului: Guvernul trebuie să îmi trimită tot. Nu mă trimite doamna premier să citesc site-ul

"Aici e o problemă care nu a fost bine înţeleasă de persoanele care au ajutat-o pe doamna premier să îmi scrie răspunsul. E nevoie de transparenţă în actul decizional, deci lucrurile nu trebuie publicate cu 24 de ore înainte, pentru a fi luat act de ele. Există şi această agendă ocultă a Guvernului, ordinea suplimentară, care nu respectă rigorile legii, pentru că nu poţi să vii cu un act care nu a fost supus dezbaterii.

Sunt acte care figurează la capitolul confidenţial. Ori pe site-ul Guvernului nu poate să apară.

Deci Guvernul trebuie să îmi trimită tot. Nu mă trimite doamna premier să citesc site-ul Guvernului, unde de multe ori s-a publicat altceva, ca să ne amintim de nefericita OUG 13. Căderea de a stabili acest lucru este la preşedinte, şi nu la premier", a declarat Klaus Iohannis, la finalul unei întâlniri pe care a avut-o cu nişte tineri.

Şeful statului a precizat că e absolut obligatoriu ca întreaga agendă să îi fie trimisă când se pregăteşte o şedinţă de Guvern, precizând că doar el are căderea să vadă dacă sunt acte care intră sub incidenţa articolului 87.

"Dacă ne uităm la alte guverne PSD, nu putem să ne facem că suntem autişti şi să ne prefacem că nu se discută de OUG pentru amnistie. Ultima OUG a dus la revoluţie în stradă", a completat Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici