Preşedintele interimar al R.Moldova mulţumeşte României pentru ajutorul financiar

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, i-a nulţumit, joi, preşedintelui Traian Băsescu pentru sprijinul financiar acordat de România ţării sale, spunând că apreciază acest gest cu atât mai mult cu cât a fost făcut "în condiţii extrem de dificile economice".

45 afișări
Imaginea articolului Preşedintele interimar al R.Moldova mulţumeşte României pentru ajutorul financiar

Preşedintele interimar al R.Moldova mulţumeşte României pentru ajutorul financiar (Imagine: Radu Stefan/Mediafax Foto)

"Domnule preşedinte, voi profita de acest prilej pentru a vă mulţumi în mod particular pentru iniţiativa dumneavoastră de acordare a acestui ajutor financiar pentru Republica Moldova (valoare de 100 de milioane de euro, pe o perioadă de patru ani - n.r.). Înţelegem foarte bine că această decizie a fost adoptată în condiţii extrem de dificile economice, în condiţiile de austeritate care au fost determinate de criza economică mondială. Cu atât mai mult, domnule preşedinte, apreciem foarte înalt acest gest care a fost de mare ajutor", a spus Marian Lupu, la începutul discutiilor tete-a-tete cu preşedintele Traian Băsescu.

Liderul de la Chişinău a mulţumit de asemenea pentru ajutorul acordat de România în combaterea efectelor inundaţiilor din Republica Moldova.

"Vreau să vă zic, cu toată sinceritatea, că fără această asistenţă financiară cred că era să fie aproape misiune imposibilă acea construcţie a caselor pentru sinistraţi şi aş vrea să menţionez, pentru toţi cetăţenii români, gratitudinea şi înalta apreciere a poporului nostru", a mai spus Lupu.

La rândul său, Traian Băsescu i-a mulţumit lui Marian Lupu că a răspuns invitaţiei de a veni la Bucureşti.

"Vă mulţumesc că aţi răspuns invitaţiei mele, domnule preşedinte. Sigur că la ultima întâlnire la nivel de şef de stat s-au pus în aplicare cam toate cele stabilite, fie că vorbim de legea legată de micul trafic de frontieră, de legislaţii bilaterale, de adoptarea legii, de către România şi R. Moldova, cu privire la ajutorul nerambursabil şi multe altele. Important este acum să valorificăm cu prioritate ajutorul nerambursabil pentru R. Moldova, prin proiecte fezabile şi aprobate după standardele europene. Sper ca guvernele celor două ţări să reacţioneze rapid", a spus Băsescu.

Preşedintele Lupu s-a declarat "mai mult ca sigur" că în sursul vizitei sale se va pune în discuţie colaborarea strategică dintre cele două ţări şi vor fi "trasate anumite traiectorii pentru consolidarea şi diversificarea acestei colaborări".

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, şi-a început vizita oficială în România, fiind primit joi dimineaţă, la Palatul Cotroceni, de către preşedintele Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici