Preşedintele Iohannis a primit o distincţie a Balului Operei "Semper" din Dresda

Preşedintele Klaus Iohannis a primit marţi Ordinului "Sfântul Gheorghe" al Balului Operei "Semper" din Dresda, într-o ceremonie care a avut loc la Berlin, la sediul ambasadei României.

288 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Iohannis a primit o distincţie a Balului Operei "Semper" din Dresda

Preşedintele Iohannis a primit o distincţie a Balului Operei "Semper" din Dresda

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a susţinut marţi, 20 iunie a.c., la Ambasada României la Berlin, o alocuţiune în cadrul momentului festiv dedicat decernării Ordinului „Sfântul Gheorghe” al Balului Operei ,,Semper’’ din Dresda.

"Primesc cu mare plăcere Ordinul «Sfântul Gheorghe» şi îl dedic prieteniei româno-germane, pe care o preţuim foarte mult. Numele ordinului care mi-a fost înmânat - «Sfântul Gheorghe» – poartă o simbolistică aparte. Aceasta este legată de lupta pe care noi, statele democratice, o ducem în contextul european şi internaţional actual. Viitorul proiectului european ţine de angajarea pe calea solidarităţii şi a unităţii, în mod pragmatic şi credibil. Important este ca UE să-şi păstreze, sincer şi onest, valorile şi principiile sale fundamentale şi să identifice căi concrete pentru a fi mai apropiată de cetăţenii săi", a spus preşedintele Iohannis, în alocuţiunea pe care a susţinut-o cu această ocazie,

Preşedintele a subliniat că "România a demonstrat că este un partener predictibil şi de încredere, prin asumarea clară atât a statutului său de membru al UE deplin angajat, din ultimii zece ani, cât şi în ceea ce priveşte responsabilităţile euro-atlantice de securitate şi apărare comună".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici