Preşedintele Iohannis, de Ziua Aviaţiei: Exemplul de devotament al aviatorilor reprezintă un reper pentru noi şi pentru generaţiile care vor veni

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis joi un mesaj cu ocazia Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, precizând că exemplul de devotament şi cutezanţă al militarilor reprezintă un reper pentru noi şi pentru generaţiile care vor veni.

276 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Iohannis, de Ziua Aviaţiei: Exemplul de devotament al aviatorilor reprezintă un reper pentru noi şi pentru generaţiile care vor veni

Preşedintele Iohannis, de Ziua Aviaţiei: Exemplul de devotament al aviatorilor reprezintă un reper pentru noi şi pentru generaţiile care vor veni.

"De la înfiinţarea, în 1893, a primei aerostaţii a armatei noastre şi până în prezent, la intrarea în dotare a avionului de luptă F-16, Forţele Aeriene au parcurs un drum lung al evoluţiei, marcat de pasiune, de vocaţia pionieratului, dar şi de sacrificii. Cele două Războaie Mondiale au reprezentat probe de foc pentru Forţele Aeriene Române, care au îndeplinit sarcina apărării spaţiului aerian românesc şi a obiectivelor terestre şi navale, civile şi militare. În prezent, militarii Forţelor Aeriene participă la misiuni complexe, sub egida NATO, ONU, OSCE şi a Uniunii Europene, dovedind profesionalism şi patriotism", transmite preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului precizează că exemplul de devotament şi cutezanţă al acestor oameni reprezintă un reper pentru noi şi generaţiile care vor veni.

"Tot astăzi îi cinstim pe toţi deschizătorii de drumuri care, prin efortul lor creator, au contribuit la dezvoltarea aviaţiei şi a ştiinţei aeronautice româneşti şi mondiale – personalităţi remarcabile, precum Aurel Vlaicu, Traian Vuia, Henri Coandă, Elie Carafoli şi Hermann Oberth. Îi sărbătorim, de asemenea, pe cei din aviaţia civilă de transport şi din cea utilitară, dar şi pe împătimiţii aviaţiei sportive, care prin activitatea lor contribuie la dezvoltarea economiei şi la promovarea sportului românesc", potrivit sursei citate.

În finalul mesajului, preşedintele le mulţumeşte tuturor aviatorilor militari sau civili pentru modul exemplar în care îşi fac datoria şi îşi exprimă admiraţia şi recunoştinţa faţă de "dragostea de zbor şi abnegaţia cu care exercitaţi această profesie de credinţă, fără să ţineţi cont de restricţiile şi sacrificiile inerente".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici