Ministrul Sevil Shhaideh, explicaţii despre stadionul din Teleorman: Construcţia a fost cerută de Federaţia Română de Fotbal şi de Atletism

Construcţia complexului sportiv din Teleorman, în valoare de peste 12 milioane de euro, a fost solicitată de Federaţia Română de Fotbal şi de cea de Atletism, a declarat, miercuri, 19 iulie, viceprim-ministru Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor UE.

2148 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sevil Shhaideh, explicaţii despre stadionul din Teleorman: Construcţia a fost cerută de Federaţia Română de Fotbal şi de Atletism

Ministrul Sevil Shhaideh, explicaţii despre stadionul din Teleorman: Construcţia a fost cerută de Federaţia Română de Fotbal şi de Atletism

“Nu vorbim despre un stadion, ci despre un complex sportiv, care are şi piste de atletism şi altele. Dacă discutăm de iniţirea unui obiectiv de o asemenea anvergură, cu toate că toată lumea se pricepe la fotbal, chiar şi consilierii primului ministru, cei mai în măsură sunt cele două federaţii: Federaţia Română de Fotbal şi cea de atletism. Mai există în pregătire un alt complex sportiv la Târgovişte. Dezvoltarea echilibrată nu se realizează doar în muncipiile poli de creştere. E timpul să încetăm cu aceste corelări, cu provenineţa liderilor politici din anumite judeţe. Vorbim despre colectivităţi locale, beneficiari direcţi”, a declarat, miercuri, viceprim-ministru Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene.

Investiţia în stadionul de la Alexandria este de 55,7 milioane de lei (12,2 milioane de euro), care va fi derulată prin Compania Naţională de Investiţii (CNI). Contribuţia municipalităţii din oraş va fi de doar 1,38 milioane de lei (puţin peste 300.000 de euro), se mai arată într-un proiect de HG. Stadionul va avea o capacitate totală pentru 5.496 spectatori, o suprafaţă construită de 15.795 de mp, iar durate de realizare a investiţiei este de 18 luni.

Referitor la stadionul din Craiova, aceasta a spus că s-a primit avizul ISU înainte de tragedia de la Colectiv, eveniment după care s-au modificat cerinţele.

Modificările structurale nu au impus modificări bugetare. Vorbim despre indicatori tehnici. Sperăm să obţinem toate avizele”, a adăugat Sevil Shhaideh.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici