Preşedintele Marii Adunări Naţionale a Turciei, la Cotroceni: Băsescu a discutat cu Cemil Çiçek despre rolul Turciei în echilibrul geopolitic din regiune

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit, miercuri, la Cotroceni, pe preşedintele Marii Adunări Naţionale a Turciei, Cemil Çiçek, cu care a discutat despre relaţiile bilaterale şi despre rolul strategic al acestei ţări pentru păstrarea echilibrului geopolitic în regiune, potrivit Preşedinţiei.

385 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Marii Adunări Naţionale a Turciei, la Cotroceni: Băsescu a discutat cu Cemil Çiçek despre rolul Turciei în echilibrul geopolitic din regiune

Cemil Çiçek (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

"Traian Băsescu a vorbit despre rolul strategic al Republicii Turcia pentru păstrarea echilibrului geopolitic în regiune, ca factor de stabilitate şi de dezvoltare economică. De asemenea, şeful statului a ţinut să mulţumească pentru rolul foarte important pe care investitorii turci îl joacă în mediul de afaceri din România.

La rândul său, domnul Cemil Çiçek şi-a exprimat interesul deosebit faţă de evoluţia relaţiilor de cooperare dintre România şi Republica Turcia, amintind şi faptul că anul acesta se împlinesc 135 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre ţările noastre, şi a vorbit despre perspectiva Declaraţiei Comune a Parteneriatului Strategic dintre România şi Republica Turcia", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei remis agenţiei MEDIAFAX.

Totodată, în cadrul întrevederii s-a discutat despre evoluţia demersurilor de integrare a Republicii Turcia în Uniunea Europeană.

La începutul întrevederii de la Cotroceni, preşedintele Băsescu i-a transmis oficialului turc salutările sale şi urările de "noroc" adresate preşedintelui şi premierului din Turcia, precum şi poporului turc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici