Preşedintele PMP, Eugen Tomac, îl atacă dur pe Tudorel Toader, după ce ministrul a anunţat declanşarea procedurii de evaluare a procurorului general Lazăr

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat sâmbătă că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, îşi exercită mai departe ”misiunea de slugă a PSD” şi vrea înlocuirea lui Augustin Lazăr pentru a ascunde vinovaţii pentru evenimentele din 10 august.

1357 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PMP, Eugen Tomac, îl atacă dur pe Tudorel Toader, după ce ministrul a anunţat declanşarea procedurii de evaluare a procurorului general Lazăr

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, îl atacă dur pe Tudorel Toader, după ce ministrul a anunţat declanşarea procedurii de evaluare a procurorului general Lazăr

„Este evident că declanşarea anchetei a înfuriat PSD-ul, iar domnul Tudorel Toader îşi exercită mai departe misiunea de slugă a PSD şi face exact ceea ce îi cere Liviu Dragnea. Nu mai e nicio îndoială în chestiunea asta, chiar dacă motivele invocate sunt cele pe care le-a anunţat. Şi Liviu Dragnea a avut un protocol încheiat cu SRI, de ce nu îşi dă demisia din politică? Motivul real este că PSD nu vrea să se ştie cine a trimis provocatorii în piaţă, pentru că acolo este cheia întregului eveniment din 10 august”, a afirmat liderul PMP, Eugen Tomac, pentru MEDIAFAX.

Acesta a susţinut că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader aplică o strategie a social-democraţilor.

„Faptul că Parchetul a declanşat acum această anchetă (referitoare la violenţele din 10 august-n.r)...în mod clar Dragnea este tot mai disperat. Acum ministrul Justiţiei aplică strategia pe care au stabilit-o cei din PSD, nici mai mult nici mai puţin. Faptul că ministru declanşează această procedură acum arată clar că există legătură între ce s-a întâmplat pe 10 august şi între ce îşi propune PSD”, a adăugat Eugen Tomac.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat sâmbătă, pe Facebook, că declanşează procedura legală pentru evaluarea activităţii desfăşurate de către procurorul general, Augustin Lazăr.

„Declanşez procedura legală pentru evaluarea activităţii manageriale desfăşurată de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie! Preambul: În urmă cu câteva săptămâni afirmam faptul că vine vremea când fiecare trebuie evaluat. În urmă cu câteva luni apreciam disponibilitatea procurorului general al PÎCCJ pentru desecretizarea Protocolului din 2009. Zilele acestea aflăm că în realitate a fost "desecretizat" un protocol "abrogat" încă din 2016. Aceasta deoarece, potrivit art. 27 al Protocolului din decembrie 2016, "La data intrării în vigoare a prezentului Protocol se abrogă Protocolul de cooperare între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Serviciul Român de Informaţii pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securităţii naţionale nr.....din 04.02.2009". Folosirea sintagmei "se abrogă", arată şi faptul că semnatarii respectivelor Protocoale au înţeles să le confere acestora valenţe normative. Rezultatele evaluării, însoţite de eventuale propuneri, vor fi făcute publice în termen de cel mult 30 de zile”, se arată în mesajul postat de către ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pe Facebook.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici