Preşedintele PMP, Traian Băsescu, despre titlul de doctor al ministrului de interne: ”Apud Tobă este protejatul Generalului Doctor (Secret) Florian Coldea de la SRI”

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, critică, într-o postare pe Facebook, recomandarea Universităţii Naţionale de Apărare Carol I de păstrare a titlului de doctor a ministrului de interne Petre Tobă, acuzat de plagiat.

3692 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PMP, Traian Băsescu, despre titlul de doctor al ministrului de interne: ”Apud Tobă este protejatul Generalului Doctor (Secret) Florian Coldea de la SRI”

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, despre decizia de păstrare a titlului de doctor a ministrului de interne: ”Apud Tobă este protejatul Generalului Doctor (Secret) Florian Coldea de la SRI”

În postarea intitulată ”Apud Tobă <<NEPLAGIATORUL>>”, Traian Băsescu numeşte decizia Comisiei de Etică a Universităţii Naţionale de Apărare ”Carol I” în cazul Petre Tobă drept o ”penibilă mistificare”. ”În lucrarea lui de doctorat plagiatul este cel puţin la fel de rudimentar şi evident precum în lucrările de doctorat ale iluştrilor <<oameni de ştiinţă>> Victor Viorel Ponta şi Gabriel Oprea”, scrie Traian Băsescu.

Liderul PMP susţine că decizia în cazul lui Tobă este consecinţa protecţiei de care se bucură ministrul de interne din partea Serviciului Român de Informaţii (SRI). ”Şi totuşi Apud Tobă are un mare avantaj : este protejatul Generalului Doctor (Secret) Florian Coldea de la SRI drept pentru care Academia Militară a depus armele şi l-a declarat pe plagiator ca fiind <<om de ştiinţă>>.
Testul adevărului pentru Ministerul Educaţiei Naţionale va fi un verdict corect al CNATDCU. Nu ştiu dacă cei trei oameni de ştiinţă din CNATDCU care vor analiza lucrarea lui Apud Tobă sunt controlaţi de Doctorul (Secret) Florian Coldea, sau de membrii Academiei (Fantomă) de Ştiinţe ale Securitate Naţională, foştii miniştri ai educaţiei Sorin Câmpeanu, Adrian Curaj şi Remus Pricopie, sau poate de <<ilustrisimul>> Academician (tot fantomă) Vasile Dâncu”, acuză Traian Băsescu.

Fostul şef al statului îi reproşează prim-ministrului Dacian Cioloş faptul că ”tolerează un impostor în cabinetul său” şi îşi exprimă speranţa că ministrul educaţiei nu va rămâne coleg cu ”Apud Tobă” în cazul în care şi Consiliul Naţional pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) va ”muşamaliza cazul”. ”În condiţiile în care plagiatul lui Apud Tobă va fi muşamalizat de CNATDCU, sper ca Domnul Ministru Mircea Dumitru să nu rămână coleg de cabinet cu Apud Tobă şi cu Premierul Dacian Cioloş care tolerează un impostor în cabinetul său.
Mai mult, decizia CNATDCU ne va arăta dacă Ministerul Educaţiei Naţionale are resurse şi voinţa de a eradica acest cancer al doctorilor fără operă, făcuţi <<oameni de ştiinţă>> la apelul bocancilor.

Comisia de etică a Universităţii Naţionale de Apărare ”Carol I”, instituţie de învăţământ superior care i-a acordat lui Petre Tobă titlul de doctor în 2011, a trimis, pe 22 august, Ministerului Educaţiei un punct de vedere şi o propunere de menţinere a acestui titlu ştiinţific motivând că ”cercetarea ştiinţifică a lui Petre Tobă a fost utilă”.

Poziţia Universităţii ”Carol I” a venit cu puţin timp înainte ca CNATDCU să se pronunţe asupra acuzaţiilor de plagiat de care este acuzat ministrul de interne Petre Tobă. Potrivit ministrului educaţiei, Mircea Dumitru, verdictul este aşteptat în luna august.

Dumitru, a declarat că dacă ministrul Petre Tobă va primi o decizie de plagiat, acesta ar trebui demis. În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, Mircea Dumitru a afirmat că va părăsi Guvernul.

Press One a dezvăluit în noiembrie 2015, sub semnătura Emiliei Şercan, că peste 250 din cele 390 de pagini ale tezei cu care noul ministru de Interne, chestorul principal Petre Tobă, a obţinut titlul de doctor în Ştiinţe Militare şi Informaţii sunt copiate ad-litteram din lucrări de specialitate sau din referate postate pe internet, fără utilizarea ghilimelelor şi fără a respecta normele naţionale şi internaţionale de citare în opere ştiinţifice.

Un lucru inedit în lucrarea de doctorat a lui Tobă este includerea autorilor Joseph Stiglitz şi Barry Buzan la litera A, după ce a trecut înaintea numelor acestora particula Apud: Apud Stiglitz Joseph şi Apud Barry Buzan. Apud, potrivit normelor academice de citare, înseamnă ”după” sau ”după cum apare la”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici