Preşedintele Traian Băsescu, invitat la Congresul UDMR. Liderii PSD, PNL şi PC şi-au confirmat deja participarea

Preşedintele Traian Băsescu a fost invitat de către conducerea UDMR la cel de-al zecelea Congres al acestei formaţiuni, programat să se desfăşoare în 26 şi 27 februarie, la Oradea, eveniment la care şi-au confirmat deja participarea liderii celor trei partide din poziţie, PSD, PNL şi PC.

29 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Traian Băsescu, invitat la Congresul UDMR. Liderii PSD, PNL şi PC şi-au confirmat deja participarea

Preşedintele Traian Băsescu, invitat la Congresul UDMR. Liderii PSD, PNL şi PC şi-au confirmat deja participarea (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"L-am invitat, desigur, pe domnul preşedinte Traian Băsescu, care a primit invitaţia. Până la această oră, însă, nu ştiu dacă a confirmat sau a infirmat participarea la Congres", a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon.

Şi comisarul pentru organizarea Congresului UDMR, Kovacs Peter, a afirmat că şeful statului a fost invitat la Congres.

"Domnul preşedinte Traian Băsescu a fost, desigur, invitat, dar încă nu am primit un răspuns", spus Kovacs.

Acesta a adăugat că, până în prezent, şi-au anunţat participarea la cel de-al X-lea Congres al UDMR preşedintele PSD, Victor Ponta, al PNL, Crin Antonescu, şi al PC, Daniel Constantin.

"Din Ungaria, până acum a confirmat sosirea la Congres preşedintele Partidului Socialist, Mesterhazy Attila", a spus Kovacs.

Congresul UDMR se va desfăşura în 26-27 februarie la Oradea, iar la acesta va fi stabilit, prin vot, noul lider al Uniunii, după ce actualul preşedinte, vicepremierul Marko Bela, a anunţat că nu îşi mai doreşte un nou mandat. Candidaţii înscrişi în cursă sunt ministrul Culturii, Kelemen Hunor, consilierul prezidenţial pentru minorităţi Eckstein Kovacs-Peter şi liderul deputaţilor UDMR, Olosz Gergely.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că a fost invitat la Congresul UDMR şi că va participa în mod sigur la acest eveniment.

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici