Preşedinţie: O anchetă parlamentară nu poate să cerceteze o cauză aflată pe masa unei instanţe

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale a declarat vineri că o comisie parlamentară nu poate să ancheteze o cauză aflată deja ”pe masa unei instanţe”, precizând că nu există ”niciun fel de invitaţie adresată domnului preşedinte de a participa la o astfel de şedinţă”.

564 afișări
Imaginea articolului Preşedinţie: O anchetă parlamentară nu poate să cerceteze o cauză aflată pe masa unei instanţe

Preşedinţie: O anchetă parlamentară nu poate să cerceteze o cauză aflată pe masa unei instanţe (Imagine: ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO)

”Este în acest moment o anchetă a Parchetului General, din acest punct de vedere este clar că Administraţia Prezidenţiale nu ar avea alte comentarii de făcut. În acest moment nu există niciun fel de invitaţie adresată domnului preşedinte de a participa la o astfel de şedinţă a comisiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale Mădălina Dobrovolschi. (...) O anchetă parlamentară nu poate să cerceteze o cauză, acţiune sau evenimente aflate deja pe masa unei instanţe de judecată. Poate o comisie parlamentară de anchetă să invite orice persoană care lucrează în zona Guvernului sau a instituţiilor publice, însă dacă nu este vorba despre o astfel de persoană, această persoană vizată poate să primească invitaţia, dar poate să refuze participarea la o astfel de anchetă, fiind vorba de obligativitate doar în cazul care lucrează în zona Guvernului”, a mai spus Mădălina Dobrovolschi.

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, joi, că şi preşedintele Klaus Iohannis ar putea fi audiat de către Comisia de anchetă parlamentară a alegerilor din 2009, dacă se va ajunge la concluzia că această audiere este una importantă.

Întrebat dacă şi preşedintele Klaus Iohannis ar putea fi invitat la audieri la Comisia de anchetă parlamentară a alegerilor din 2009, în calitatea sa de premier desemnat, la acel moment, Dragnea a răspuns: „Dacă comisia va ajunge la concluzia că o astfel de audiere este importantă pentru ceea ce vrea să afle ancheta parlamentară, de ce nu?”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici