Cristian Buşoi, despre eşecul de la ultimele alegeri: Înainte de a fi bătut de PSD, PNL-ul s-a bătut singur

Secretarul general al PNL, Cristian Buşoi, a declarat, joi, la Constanţa, că PNL trebuie să rămână unit după congresul din luna iunie, pentru că „orice diviziune este profund greşită”, iar PNL, înainte de a fi învins de PSD, la ultimul scrutin electoral, „s-a bătut singur”.

471 afișări
Imaginea articolului Cristian Buşoi, despre eşecul de la ultimele alegeri: Înainte de a fi bătut de PSD, PNL-ul s-a bătut singur

Cristian Buşoi, despre eşecul de la ultimele alegeri: Înainte de a fi bătut de PSD, PNL-ul s-a bătut singur (Imagine: Sebastian Tataru/ Arhiva Mediafax Foto)

Aflat, joi, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa, unde a avut loc şedinţa de alegere a noului Birou Politic Judeţean al PNL Constanţa, Cristian Buşoi a precizat că, deşi Bucureştiul şi Clujul „sunt cele două capitale ale României”, PNL-ul nu poate fi tăiat în două.

„PNL trebuie să rămână unit după luna iunie. (…) Ideea că se poate tăia PNL în două este cel puţin la fel de greşită ca şi ideea că România se poate tăia în două. Nu putem separa în interiorul PNL estul de vest, Clujul de Bucureşti sau Clujul de Constanţa. Cred că trebuie să fim foarte atenţi să nu producem aceste diviziuni. Destul am avut şi avem, din păcate, o diviziune între vechii PNL-işti şi vechii PDL-işti şi cred că orice diviziune care se construieşte de tot felul de strategi în interiorul PNL este profund greşită. De altfel, acest gen de diviziune ne-a adus la alegerile locale ca la Bucureşti să avem patru candidaturi şi, înainte să ne bată PSD, PNL să se bată singur”, a declarat secretarul general al PNL.

Buşoi a fost completat de prim-vicepreşedintele PNL, Teodor Atanasiu, prezent şi el la Constanţa, care a spus că PNL a pierdut alegerile parlamentare din multe motive, „dar cel mai important dintre ele a fost că n-am reuşit să fim altfel decât adversarii noştri de la PSD”.

Atanasiu a declarat că PNL nu ar trebui să se bazeze pe un „lider providenţial”, pentru că, în prezent, în România există numai două astfel de persoane: preşedintele ţării şi primarul general al Capitalei şi niciunul din ei nu conduce un partid.

„Toată lumea era obişnuită să se uite după lideri providenţiali. Era simplu să alegi un lider care să meargă la televizor, să meargă la întâlniri publice, să strângă voturi, noi să dormim liniştiţi şi, când ne trezim, să fie tolba plină. Vă spun că în România astăzi nu mai există lideri providenţiali, nici în interiorul PNL şi nici în afara PNL, şi nici la alte partide politice de pe spectrul politic românesc. Uitaţi-vă la sondajele de opinie, sunt doi lideri politici care stau peste partide: primarul Capitalei şi preşedintele României şi nu sunt preşedinţi de partid niciunul. Nu mai există acei lideri politici providenţiali care să strângă singuri voturi”, a declarat Atanasiu.

Prim-vicepreşedintele PNL a explicat că acest lider ar trebui să poată strânge oamenii în jurul lui, să trezească mândria colegilor de partid şi să nu aibă „schelete în dulap”.

„Avem nevoie de un lider serios, fără schelete în dulap, că, dacă Doamne-fereşte se deschide uşa din dulapul lui, nu ştii ce cade. Avem nevoie de un om care ştie să-i coaguleze pe toţi în jurul său, care dacă a fost pe funcţii de demnitate publică, să ne mândrim cu ce a făcut acolo, nu să ne ruşinăm, şi avem nevoie de un om care să aibă o echipă puternică”, a mai spus Teodor Atanasiu.

În urma alegerilor pentru preşedinţia PNL Constanţa, lider al organizaţiei de la malul mării a fost desemnat deputatul Bogdan Iulian Huţucă. El a candidat împotriva consilierului local Mihaela Andrei, obţinând 580 de voturi, în timp ce contracandidata sa a primit numai 41 de voturi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici