Prigoană: Voi reveni în PDL când partidul îşi va schimba atitudinea faţă de oamenii de afaceri

Deputatul Silviu Prigoană a declarat, miercuri, la Cluj, că va reveni în PDL în momentul în care partidul îşi va schimba atitudinea faţă de oamenii de afaceri, afirmând că el s-a simţit "dat la o parte" atât timp cât a fost pus în situaţia să aleagă între politică şi afaceri.

19 afișări
Imaginea articolului Prigoană: Voi reveni în PDL când partidul îşi va schimba atitudinea faţă de oamenii de afaceri

Prigoană: Voi reveni în PDL când partidul îşi va schimba atitudinea faţă de oamenii de afaceri (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

"Voi reveni în partid în momentul în care PDL o să îşi schimbe atitudinea faţă oamenii de afaceri, fiind partid de dreapta, cel puţin aşa trâmbiţează, şi un partid de dreapta în general promovează oamenii de afaceri, nu îi rejectează. Eu m-am simţit dat la o parte atât timp cât am fost pus în situaţia să aleg între afaceri şi politică", a spus Prigoană.

Prigoană a afirmat că va face în continuare politică, dar nu va intra într-un alt partid.

"Când PDL îşi va revizui comportamentul faţă de oamenii de afaceri, mă voi reînscrie în partid. Fiecare om de afaceri din PDL are discernământ şi va face ce vrea, eu am considerat că este bine să mă delimitez de PDL. De când a ajuns PDL la putere am pierdut contracte câştigate, pentru că nu mai există buget, nu mă disculp, dar ştiam că un partid când ajunge la putere îţi dă nu îţi ia, eu m-am născut într-o zodie mai nenorocoasă", a spus Prigoană.

Îmbrăcat în cămaşă neagră la conferinţa de presă, Prigoană a explicat că este într-un doliu permament din cauza crizei mondiale.

"Sunt în doliu, trecem printr-o criză mondială gravă, care a început în anii '90, prin scăderea natalităţii. Europa produce pe stoc, pentru că nu are cine să cumpere. În septembrie, octombrie va fi un nou val de recesiune. Bugetele din Franţa, Germania nu mai susţin bugetul de pensii, iar la noi când vin domnii guvernanţi şi zic că fac şi dreg nu mai au cu ce, toate fondurile vor merge la asistenţă socială. Legile pensiilor sunt discriminatorii, noi avem pensionari de 30.000 de lei pe lună", a adăugat Prigoană.

În opinia sa, soluţia este creşterea natalităţii şi sprijinirea tinerilor care au copii.

"Trebuie să dăm apartamente la nou născut, nu la tineri căsătoriţi, noi am scos la pensie oameni la 40 de ani, cu nişte pensii frumuşele, acea pensie trebuie plătită lunar, şi dacă omul are 40 de ani, cu o speranţă de viaţă de 74 spre 80 de ani, înseamnă că 40 de ani trebuie să dăm acea pensie, care se dă doar din creditare, astfel vom lăsa nepoţilor noştri nişte datorii uriaşe. Nu este corect ca noi să îndatorăm ţara", a spus Prigoană.

Deputatul Silviu Prigoană a demisionat, în 1 iunie, din PDL.

Deputatul Silviu Prigoană declara atunci că şi-a dat demisia din PDL pentru că partidul a luat decizia de a se opta între politică şi calitatea de acţionar la fime care au afaceri cu statul, menţionând că, dacă o lege ar fi prevăzut că nu poate fi şi deputat şi acţionar, ar fi demisionat din Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici