Primarii marilor oraşe cer Guvernului banii cheltuiţi în timpul pandemiei

  • Primarii marilor oraşe, reuniţi în Asociaţia Municipiilor din România, îi cer Guvernului banii cheltuiţi în timpul pandemiei.
  • Marţi, ei au avut o întâlnire cu premierul Florin Cîţu, în cadrul căreia s-a convenit că banii vor ajunge la primării pe parcursul acestui an.
1639 afișări
Imaginea articolului Primarii marilor oraşe cer Guvernului banii cheltuiţi în timpul pandemiei

Reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România au avut marţi o întâlnire cu premierul Florin Cîţu. Ei i-au arătat şefului Guvernului că nu au primit înapoi decât o mică parte din fondurile consumate în timpul pandemiei.

„Avem 240 de mililoane de euro cheltuiţi în 2020 pe tot ceea ce înseamnă pandemie. Am primit 40 milioane înapoi, deci 20% din cât am cheltuit. S-a convenit că în continuare din fondurile europene se va încerca rambursarea acestor cheltuieli făcute de administraţia locală. Aici premierul a fost deschis”, a declarat preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, Emil Boc.

Banii vor fi rambursaţi anul acesta, a precizat primarul oraşului Cluj-Napoca, Emil Boc. De asemenea, în perioada următoare ministrul Sănătăţii va emite ordinul privind cheltuielile făcute de primării cu centrele de vaccinare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici