Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost exclus din PNL

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost exclus din PNL, decizia fiind luată de conducerea PNL cu 156 voturi "pentru", 17 "împotrivă", iar 5 voturi au fost anulate. Anunţul a fost făcut de preşedintele PNL, Crin Antonescu, după şedinţa Delegaţiei Permanente a partidului.

1007 afișări
Imaginea articolului Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost exclus din PNL

Cătălin Cherecheş (Imagine: Ghita Porumb/Mediafax Foto)

În urmă cu o săptămână, Biroul Politic Central al PNL a votat propunerea vizând excluderea din partid a primarului de Baia Mare, Cătălin Cherecheş, decizia finală fiind luată de către Delegaţia Permanentă a partidului.

Cătălin Cherecheş, primarul PNL de la Baia Mare, a transmis în 26 octombrie 2012 un mesaj în care spune că liderii USL "mai au timp să facă alegerea corectă" în aceea ce priveşte nominalizarea candidaţilor pentru colegiile din municipiu, dar şi cele din judeţul Maramureş, la alegerile parlamentare.

"Ne aflăm în faţa unui moment important pentru municipiul Baia Mare, dar şi pentru judeţul Maramureş, din punct de vedere al reprezentării noastre în Parlamentul României pentru următorii 4 ani. Liderii Uniunii Social Liberale mai au timp să facă alegerea corectă în aceea ce priveşte nominalizarea candidaţilor pentru colegiile din Municipiul Baia Mare, dar şi cele din Maramureş, la alegerile parlamentare care vor fi organizate în data de 9 decembrie 2012", susţine Cherecheş, potrivit unui comunicat de presă.

Ulterior, liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat că primarul de Baia Mare a dus o campanie împotriva candidaţilor PNL desemnaţi în municipiu.

"Pentru mine este foarte limpede că în felul acesta nu avem de ce să stăm împreună, pentru că nu se poate să-ţi baţi joc de colegii tăi şi de colegii tăi din toată ţara. Să spui la început că dacă nu ai desemnat tu ca primar candidaţii - lucrul la care nu te îndreptăţea nimic, astea sunt alegeri pentru Parlament, nu alegem ajutorii domnului primar sau consilierii domnului primar. După aceea spui că nu-s buni, faci campanie împotriva lor. După aceea, când ajungem acolo împreună cu premierul, te milogeşti «Dom'le, hai că vin şi eu pe scenă că vreau să-i susţin, ne râde lumea». Nu trebuie să-i susţii, vezi-ţi de treabă, nu ne atacăm, e campanie. «Nu, că vreau să-i susţin». Bine, vine, îi susţine, acum iar... deci, lucruri din astea sunt caraghioase", a spus Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici