Prinţul Charles, în România. Luni se întâlneşte cu preşedintele Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni, luni, la Palatul Cotroceni cu Alteţa Sa Regală, Prinţul Charles de Wales, anunţă, duminică, Administraţia Prezidenţală.

2333 afișări
Imaginea articolului Prinţul Charles, în România. Luni se întâlneşte cu preşedintele Klaus Iohannis

Prinţul Charles, în România. Luni se întâlneşte cu preşedintele Klaus Iohannis

Întrevederea va avea loc, luni, la ora 15.40, potrivit sursei citate.

Preşedintele Klaus Iohannis nu este la prima întâlnire cu Prinţul Charles, care vizitează destul de des România.

În mai, anul trecut, preşedintele spunea despre Prinţul Charles că este "un om care preţuieşte România şi care ne promovează locurile transilvane oriunde merge în lume".

"Mi-a făcut plăcere să mă întâlnesc cu el, mă bucur că ne reprezintă şi că vorbeşte despre România ca despre o parte a sufletului său", a scris Iohannis pe Facebook.

Tot atunci, potrivit unui comunicat de presă, Prinţul de Wales a mulţumit României pentru contribuţia în teatrele de operaţii şi în combaterea terorismului internaţional, ambele părţi exprimând îngrijorarea pentru evoluţiile din vecinătatea estică a României şi în special din Ucraina.

În finalul întâlnirii, Prinţul Charles i-a adresat preşedintelui Klaus Iohannis invitaţia de a vizita Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, invitaţie pe care acesta a acceptat-o.

Prinţul Charles a fost în Transilvania de mai multe ori în ultimii ani, în vizite private în judeţele Mureş, Covasna, Harghita şi Braşov.

De asemenea, întrevederi ale preşedintelui României cu Prinţul Charles au avut loc, la Palatul Cotroceni, şi în anii 2011, 2012 şi 2014, în timpul mandatului lui Traian Băsescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici