Programul economic al ALDE, ''România – a 7-a putere economică a Europei'': ''Prima Afacere'' şi 50.000 euro pentru repatriaţii care îşi deschid afaceri

Programul economic al ALDE, făcut public miercuri, prevede crearea a 500.000 de locuri de muncă, adoptarea programului ''Prima Afacere'', creşterea investiţiilor străine şi acordarea a 50.000 de euro repatriaţilor care îşi deschid afaceri.

3015 afișări
Imaginea articolului Programul economic al ALDE, ''România – a 7-a putere economică a Europei'': ''Prima Afacere'' şi 50.000 euro pentru repatriaţii care îşi deschid afaceri

Programul economic al ALDE, ''România – a 7-a putere economică a Europei'': ''Prima Afacere'' şi 50.000 euro pentru repatriaţii care îşi deschid afaceri (Imagine Alexandru Dobre / Mediafax Foto)

Programul economic al ALDE, intitulat ''România – a 7-a putere economică a Europei'' este structurat pe două capitole principale: ''Creştere sustenabilă'' şi ''Programe adresate diasporei şi generaţiei următoare''.

Primul capitol conţine mai multe promisiuni. În primul rând, formaţiunea condusă de Daniel Constantin şi Călin Popescu Tăriceanu propune ''crearea a 500.000 de noi locuri de muncă ajungând la peste cinci milioane de angajaţi''. ''Astfel, numărul angajaţilor va depăşi numărul pensionarilor de asigurări sociale'', prognozează ALDE în programul economic.

O altă promisiune este ''o creştere medie anuală de cel puţin 5% a PIB'' şi utilizarea Fondului de investiţii şi dezvoltare, ''cel puţin 10 miliarde de euro'', şi a Ajutoarelor de stat, ''cel puţin 2 miliarde de euro'', ca modalitate de stimulare a capitalului românesc.

De asemenea, ALDE promite o creştere a investiţiilor străine ''de la 3 miliarde de euro în prezent l acel puţin 5 miliarde de euro''.

''În acest fel'', se mai precizează în documentul citat, ''în anul 2020 salariul mediu net, de la cca. 2.000 de lei în prezent, poate ajunge la 3.000 de lei, iar pensia medie la 1.500 lei''.

Cel de-al doilea capitol din programul economic al ALDE este dedicat ''diasporei şi generaţiei următoare'' şi prevede, printre altele, acordarea a 50.000 de euro celor care se întorc în ţară şi îşi deschid afaceri.

ALDE promite, de asemenea, înfiinţarea programului ''Prima Afacere'' care ''va fi scutită de impozitul pe venitul salarial şi de contribuţiile sociale datorate de angajator şi de impozitul pe dividende pentru o perioadă de trei ani''.

Nu în ultimul rând, ALDE promite că, dacă va ajunge la guvernare, ''va susţine construirea a 20.000 de locuinţe în perioada 2016 – 2020'', care ''vor putea fi achitate prin credite de tip ipotecar, iar preţul fiecărui metru pătrat de construcţie va fi apropiat de preţul de construcţie''.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici