PSD: Legea lustraţiei este tardivă şi inutilă

Senatorul PSD Georgică Severin a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că Legea lustraţiei, adoptată marţi de Camera Deputaţilor, este tardivă şi inutilă, singurul scop fiind acela de a ataca "personalităţi ale opoziţiei".

218 afișări
Imaginea articolului PSD: Legea lustraţiei este tardivă şi inutilă

PSD: Legea lustraţiei este tardivă şi inutilă (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Severin a spus că Legea lustraţiei a fost făcută "pe genunchi" şi arată că puterea nu gândeşte, ci doar votează.

"Legea lustraţiei nu rezolvă decât trei probleme. Am aflat că Ion Iliescu nu va putea fi numit secretar de stat în următorii cinci ani, am aflat că a fi membru în CC al UTC era mai puţin grav decât a fi secretar economic pe municipiu şi am aflat că şefii de agenţii diplomatice şi economice în străinătate nu aveau nicio treabă cu Securitatea, ci reprezentau cu cinste România şi aveau marea calitate de a fi susţinători ai lui Paul Goma", a afirmat el.

Senatorul PSD a declarat că legea lustraţiei a avut ca singur scop, adică atacarea unor personalităţi ale opoziţiei, cum ar fi Ion Iliescu, dar care nu mai sunt atacabile, "pentru că nu mai au ambiţii politice".

"Mă mir că nu au propus să îl lustreze şi pe Regele Mihai", a mai spus Severin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici