PSD nu îşi retrage semnăturile de pe moţiunea de cenzură la Legea educaţiei

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, după şedinţa BPN, că social-democraţii din Birourile Permanente ale Parlamentului vor vota pentru oprirerea procedurii de angajare a răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei, dar că PSD nu îşi retrage semnăturile de pe moţiunea de cenzură.

18 afișări
Imaginea articolului PSD nu îşi retrage semnăturile de pe moţiunea de cenzură la Legea educaţiei

PSD nu îşi retrage semnăturile de pe moţiunea de cenzură la Legea educaţiei (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Ponta a anunţatt că deputaţii şi senatorii PSD din cele două Birouri Permanente ale Parlamentului vor vota, luni, pentru încetarea procedurii angajării răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei, considerând-o neconstituţională, după decizia Curţii Constituţionale.

Preşedintele PSD a precizat că, dacă Guvernul va continua procedura, există moţiunea de cenzură deja depusă, care ar trebui privită ca o oportunitate de a demite Guvernul, dar şi de a explica "ce este greşit în Legea Boc-Funeriu".

El a afirmat, răspunzând unei întrebări, că BPN a decis prin vot unanim că parlamentarii PSD nu îşi vor retrage semnăturile de pe moţiunea de cenzură.

"Noi vom folosi orice fel de instrument constituţional şi democratic pentru a lupta împotriva Guvernului Boc. Nu facem niciun pas înapoi şi profesorii, elevii, părinţii trebuie să ştie că noi ne batem cu fiecare armă pe care o avem", a spus preşedintele PSD, întrebat despre decizia PNL de a-şi retrage semnăturile de pe moţiunea de cenzură.

Ponta a spus că, în cazul în care Guvernul va insista cu angajarea răspunderii pe Legea educaţiei, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a fost mandatat de conducerea partidului să nu semneze trimiterea legii la promulgare.

El a mai precizat că, dacă legea propusă de Guvern va fi adoptată, PSD o va contesta la Curtea Constituţională, apreciind că legea în forma adoptată de Comisia de învăţământ a Senatului "are garanţia că va fi respectată de toate forţele politice".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici