Video PSD şi PPDD au încheiat un protocol de colaborare parlamentară şi locală - VIDEO

PSD şi PPDD au încheiat, miercuri, un protocol de colaborare parlamentară şi la nivel local, liderul PSD Victor Ponta precizând că nu este vorba despre intrarea PPDD în Guvern şi că acest protocol va fi până la alegerile parlamentare din 2016.

438 afișări

Acordul politic prevede că PSD va susţine şi promova în cadrul coaliţiei de guvernare unele politici publice şi proiecte guvernamentale cuprinse "în proiectul celor 100 de puncte ale PPDD", în ordinea priorităţii acestora stabilită de comun acord de către preşedinţii PSD şi PPDD.

Printre aceste proiecte ar fi simplificarea şi debirocratizarea sistemului fiscal, micşorarea numărului de taxe, eliminarea obligativităţii plăţii taxei radio-tv, majorarea alocaţiilor pentru copii, reîmpădurirea României.

Potrivit acordului politic la nivel parlamentar, preşedinţii PSD şi PPDD vor susţine în cadrul majorităţii parlamentare propuneri şi iniţiativele legitime ale deputaţilor şi senatorilor PSD şi PPDD.

PROTOCOLUL ÎNCHEIAT ÎNTRE PSD ŞI PPDD

Reprezentarea PPDD în funcţiile politice din cadrul administraţiei publice centrale şi locale se va realiza în funcţie de ponderea PPDD în Parlament şi respectiv la nivel teritorial, consilieri judeţeni şi locali.

Începând cu data semnării acestui acord, se va demara acţiunea de constituire de majorităţi în cadrul consiliilor judeţene şi locale, conform unui calendar stabilit între preşedintele executiv al PSD şi secretarul general al PPDD, aceste majorităţi referindu-se inclusiv la susţinerea reciprocă în consiliile judeţene şi locale a proiectelor legitime ale reprezentanţilor PPDD şi PSD.

PSD şi PPDD se vor consulta în domeniul legislaţiei electorale astfel încât să se realizeze un cadru unitar de competiţie pentru partidele politice.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a precizat că pentru obţinerea unor posturi în guvern pentru PPDD ar trebui să fie consultaţi şi ceilalţi parteneri guvernamentali. El a mai spus că acest acord nu se referă la sprijinirea candidatului la Preşedinţie, fiecare partid putând avea candidatul propriu, în schimb prevede susţinere în turul doi al alegerilor prezidenţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici