PSD tergiversează o soluţie pentru Palatul Victoria? Un nou sfat pentru Dăncilă

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a afirmat că este puţin probabil ca PSD să îi înainteze lui Klaus Iohannis aceleaşi nume de miniştri, iar într-un caz deosebit partidul va merge pe varianta restructurării Guvernului, astfel încât şeful statului să nu mai poată refuza propunerile.

1031 afișări
Imaginea articolului PSD tergiversează o soluţie pentru Palatul Victoria? Un nou sfat pentru Dăncilă

PSD tergiversează Buzatu, despre remaniere: E puţin probabil ca PSD să facă aceleaşi propuneri preşedintelui Iohannis

„Soluţia cea mai simplă este remanierea, adică preşedintele Iohannis să accepte noi propuneri probabil, pentru că cele vechi e puţin probabil ca PSD să le mai reitereze şi atunci vom vedea cum se comportă preşedintele Iohannis. Într-un caz absolut deosebit va trebui să se procedeze la restructurarea Guvernului, pentru ca Guvernul să fie adus în faţa Parlamentului şi supus votului acestuia, astfel încât preşedintele Iohannis să nu mai aibă posibilitatea de a refuza sau de a lungi sine die toate numirile acestea”, a afirmat Dumitru Buzatu, luni, la RFI.

Social-democratul adaugă că şeful statului este imprevizibil.

”Noi ştim la ce să ne aşteptăm din partea preşedintelui Iohannis, deci nu e nici o surpriză pentru noi. O surpriză ar fi fost dacă preşedintele Iohannis, comportându-se în conformitate cu norma constituţională, ar fi numit pe cei propuşi la ministerele rămase vacante”, conchide Buzatu.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că aşteaptă motivarea preşedintelui Klaus Iohannis în cazul refuzului celor trei miniştri pentru a vedea care au fost cauzele de legalitate care au stat la baza deciziei.

Propunerile de remaniere, refuzate de preşedinte, au fost: Eugen Nicolicea în locul lui Tudorel Toader (ministerul Justiţiei), Oana Florea, ministru propus pentru Fonduri Europene în locul Rovanei Plumb şi pe Liviu Brăiloiu, la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în locul Nataliei Intotero. Demisiile Nataliei Intotero şi a Rovanei Plumb au venit ca urmare a candidaturii loc la alegerile europarlamentare, în timp ce în cazul lui Tudorel Toader, PSD a decis retragerea sprijinului politic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici