PSD va contesta la CC legea pensiilor dacă nu îi vor fi acceptate amendamentele

Senatorul PSD Olguţa Vasilescu a afirmat, joi, că social-democraţii vor contesta la Curtea Constituţională Legea privind sistemul unitar de pensii dacă amendamentele social-democraţilor nu vor fi acceptate de plenul Senatului.

16 afișări
Imaginea articolului PSD va contesta la CC legea pensiilor dacă nu îi vor fi acceptate amendamentele

PSD va contesta la CC legea pensiilor dacă nu îi vor fi acceptate amendamentele (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Vasilescu a menţionat că senatorii PSD vor susţine, în plenul Senatului, toate amendamentele la Legea sistemului unitar de pensii care au fost respinse în Comisia de muncă.

Ea a insistat asupra amendamentelor privind menţinerea actualei vârste de pensionare, menţinerea cuantumului pensiilor de invaliditate, a celor pentru poliţişti, magistraţi şi militari.

"În cazul în care amendamentele noastre nu vor fi acceptate în plenul Senatului, PSD nu numai că nu va vota legea, dar o va ataca la Curtea Constituţională, pentru că nu se respectă principiul neretroactivităţii", a afirmat senatorul PSD.

Senatorii PSD au menţionat, într-un comunicat remis joi agenţiei MEDIAFAX, că, din cele peste o sută de amendamente formulate de ei la dezbaterea în comisie a Legii privind sistemul unitar de pensii publice, a fost adoptat doar cel privind stabilirea la 45% din salariul mediu brut a punctului de pensie.

Senatorii social-democraţi precizează că vor susţine, la dezbaterea din plen, toate amendamentele care au fost respinse de comisie.

Senatorii din Comisia de muncă au adoptat, miercuri, raportul la Legea pensiilor, cu amendamente admise, cel mai important fiind stabilirea punctului de pensie de cel puţin 45% din salariul mediu brut pe economie, dar fără pensii speciale pentru militari şi magistraţi.

Senatul este sesizat ca primă Cameră, decizia finală în cazul Legii unitare a pensiilor, aparţinând potrivit procedurii legislative Camerei Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici