RA-APPS a informat Guvernul că Vila Dante urma să fie atribuită în 2014 unui fost şef de stat - DOCUMENTUL RA-APPS

Conducerea RA-APPS a transmis Guvernului o adresă în care susţine că mobilierul de la Vila Dante a fost achiziţionat special pentru o reşedinţă de locuit, nu pentru o vilă de protocol, şi că urma ca, în 2014, să fie adoptată o hotărâre prin care imobilul să fie atribuit "unui fost şef de stat".

4801 afișări
Imaginea articolului RA-APPS a informat Guvernul că Vila Dante urma să fie atribuită în 2014 unui fost şef de stat - DOCUMENTUL RA-APPS

RA-APPS a informat Guvernul că Vila Dante urma să fie atribuită în 2014 unui fost şef de stat (Imagine: Alexandru Moise/Mediafax Foto)

Documentul a fost prezentat, joi, la Palatul Victoria, de premierul Victor Ponta, fiind transmis la solicitarea din 26 iulie a Secretariatului General al Guvernului (SGG).

În adresa RA-APPS se arată că, în perioada ianuarie 2010-martie 2011, Vila Dante a fost utilizată de regie, prin SGG, pentru organizarea de întâlniri şi mese oficiale pentru Guvern, Senat, Camera Deputaţilor şi Administraţia Prezidenţială.

Începând cu aprilie 2011, din cazua stadiului avansat de degradare a imobilului, RA-APPS a început reparaţii capitale şi lucrări de modernizare în sumă totală de 2,43 milioane lei.

"Tot în această perioadă, în urma discuţiilor dintre SGG şi RA-APPS, destinaţia Vilei Dante a fost gândită ca o viitoare reşedinţă pentru un fost şef de stat, motiv pentru care mobilierul a fost achiziţionat special pentru o reşedinţă de locuit şi nu pentru o vilă de protocol (cost mobilier-555.930 lei). La finalizarea lucrărilor, vila a fost preluată de SPP, urmând ca la momentul oportun, respectiv 2014, SGG să promoveze o hotărâre de guvern pentru schimbarea destinaţiei imobilului, din vilă de protocol în vilă de destinaţia de reşedinţă oficială pentru un fost şef de stat", se arată în documentul semnat de director general al RA-APPS.

Citind documentul RA-APPS, premierul a vorbit şi despre o "solicitare expresă" formulată în aprilie 2011 (solicitare care nu este însă menţionată în adresa regiei-n.r.), când au început reparaţiile la Vila Dante, dar fără să precizeze din partea cui a fost depusă o astfel de solicitare şi spunând doar că lucrurile au fost discutate prin SGG.

"Am auzit că Băsescu vrea să depună o plângere penală împotriva mea pentru că am dezvăluit publicului larg faptul că, din bani publici, şi-a pregătit o vilă de protocol pentru perioada de încheiere a mandatului. Mi-e teamă că nu va face nicio plângere penală, mi-aş dori să facă, pentru că în faţa procurorilor zecile de angajaţi ai RA-APPS, membri ai SPP, cei care au lucrat acolo, vor veni şi vor depune mărturie pentru faptul că preşedintele Traian Băsescu este cel care în mod direct a cerut, a inspectat, a văzut toate lucrările făcute acolo", a spus Ponta.

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, joi, că va face o plângere penală împotriva premierului Victor Ponta, considerând că acesta trebuie să răspundă în faţa legii pentru afirmaţiile că ar fi cerut să fie renovată Vila Dante pentru a o folosi după încetarea mandatului.

Băsescu a apreciat că "şi disputa politică trebuie să aibă nişte limite".

De asemenea, referindu-se la faptul că Victor Ponta a invocat surse din SPP care i-ar fi furnizat informaţii cu privire la amenajările din Vila Dante, preşedintele suspendat a afirmat: "Când spui «cineva din SPP» fără a da nume, trebuie să fii foarte laş". Băsescu a mai apreciat că Ponta "minte" şi când spune că cineva din SPP i-a dat informaţii.

Traian Băsescu a precizat că nu a făcut nici o solicitare legată de Vila Dante nici în timpul Guvernului Boc şi nici în timpul Guvernului Ponta, menţionând că nici Victor Ponta nu a putut prezenta un document scris în acest sens.

Premierul Victor Ponta a luat, miercuri, mai mulţi jurnalişti acreditaţi la Palatul Victoria şi a mers cu ei la Vila Dante a RA-APPS, unde le-a spus că are date că acest imobil a fost pregătit, cu reparaţii din bani publici de peste un milion euro, ca viitoare locuinţă a lui Traian Băsescu la finele mandatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici