Raluca Turcan: Căsătoria să fie definită prin Constituţie ca relaţia între o femeie şi un bărbat

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan declară, referitor la mariajul între persoane de acelaşi sex, că ar încuraja ca, la modificarea Constituţiei, căsătoria să fie definită prin legea fundamentală ca "relaţia între o femeie şi un bărbat".

490 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan: Căsătoria să fie definită prin Constituţie ca relaţia între o femeie şi un bărbat

Raluca Turcan: Căsătoria să fie definită prin Constituţie ca relaţia între o femeie şi un bărbat (Imagine: Ana Poenariu / MediafaxFoto)

Raluca Turcan a fost întrebată, joi, într-o conferinţă de presă la Sibiu, ce părere are despre căsătoria între persoane de acelaşi sex.

"În privinţa căsătoriilor de acelaşi sex, am o opţiune personală şi o opinie politică a PDL. În spiritul valorilor populare care ne definesc, familia este pe primul loc şi familia o definim ca relaţia între bărbat şi femeie. Ca opţiune personală, aş încuraja chiar ca la modificarea Constituţiei să definim prin Constituţie căsătoria ca relaţia dintre femeie şi bărbat", a răspuns Raluca Turcan.

Potrivit acesteia, PDL este "un partid popular care are ca valori definitorii credinţa, familia, dreptatea, demnitatea, libertatea şi responsabilitatea" şi, având aceste valori, susţine un parteneriat cu Biserica.

În plus, vicepreşedintele PDL a fost întrebat ce părere are despre finanţarea Bisericii, respectiv dacă ar trebui continuat pe sistemul actual, când se oferă bani de la bugetul de stat sau ar trebui impozitată ca orice ONG.

"Finanţarea Bisericii cred că poate rămâne pe formula actuală, însă în momentul în care există finanţări din partea statului, cred că preocuparea deopotrivă, atât a statului, cât şi a bisericii, trebuie să fie de a acorda o importanţă şi mai mare asistenţie sociale. Cred că în felul acesta, principalii câştigători sunt membrii colectivităţii, comunităţii din parohiile respective", a afirmat Turcan.

Căsătoria între persoane de acelaşi sex este legală în 14 state, dintre care mare parte permit şi adopţia de către cuplurile homosexuale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici