Raluca Turcan: PNL ia în considerare depunerea unei moţiuni de cenzură după proiectele privind justiţia / Lider USR: Vom negocia, sperăm la o opoziţie unită

PNL ia în considerare depunerea unei moţiuni de cenzură, a declarat joi pentru MEDIAFAX, preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, afimând că ordonanţele PSD în domeniul justiţiei sunt ''atentate la proiectul european al României''.

2087 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan: PNL ia în considerare depunerea unei moţiuni de cenzură după proiectele privind justiţia / Lider USR: Vom negocia, sperăm la o opoziţie unită

Raluca Turcan: PNL ia în considerare depunerea unei moţiuni de cenzură după proiectele privind justiţia (Imagine: Mediafax Arhiva Foto)

''PNL ia în considerare depunerea unei moţiuni de cenzură. Ne aflăm într-un puternic asalt al majorităţii parlamentare împotriva ideii de lege. Ordonanţele PSD sunt atentate la proiectul european al României. Afectează visul românilor de a avea o ţară europeană unde nu există două categorii de cetăţeni, unde nu este tolerată hoţia politică'', a afirmat Raluca Turcan pentru MEDIAFAX.

Ea a argumentat că ''o ţară ca afară'' nu înseamnă doar prosperitate, ci şi egalitate în faţa legii.

''PSD îi îndepărtează pe români de propria lor ţară! Cine mai doreşte să se întoarca în ţară când politicienii se scapă între ei de justiţie? E un gest de tâlhărie la drumul mare!'', a concluzionat Turcan.

Poziţia liderului PNL vine în contextul în care USR şi-a anunţat intenţia de a depune o moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei, Florin Iordache.

Pentru a iniţia o moţiune simplă este nevoie de semnăturile a cel puţin 50 de deputaţi sau de o pătrime din numărul senatorilor (136), pe care USR nu le are singur. Moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor (465), liberalii având doar 99 de aleşi.

La distribuirea mandatelor pentru Camera Deputaţilor, PSD a primit 154 de mandate, UDMR-21, ALDE- 20, iar PNL-69, USR- 30, PMP-18. Un număr de 17 mandate au fost atribuite minorităţilor. La distribuirea mandatelor pentru Senat, PSD a primit 67 de mandate, ALDE-9, UDMR-9, iar PNL- 30, USR-13, PMP-8.

Lider USR despre moţiunea de cenzură: Vom negocia, sperăm la o opoziţie unită

Vicepreşedintele USR Cristian Ghinea a declarat pentru MEDIAFAX, ca reacţie la anunţul liderului interimar al liberalilor, Raluca Turcan, potrivit căruia PNL ia în considerare depunerea unei moţiuni de cenzură după proiectele privind justiţia, că USR va negocia, în speranţa unei opoziţii unite.

''USR a anunţat deja iniţierea unei moţiuni simple. Salutăm demersul PNL şi sperăm la o opoziţie unită în aceste împrejurări foarte grave. PSD s-a comportat abuziv şi a reuşit să scoată oamenii în stradă mai repede decât orice altă guvernare pâna acum'', a spus Cristian Ghinea.

El a subliniat că USR este dispus să negocieze cu partidele din opoziţie oportunitatea unui astfel de document.

''USR a fost în stradă ieri cu oamenii şi vom negocia cu PNL şi cu celelalte partide din opoziţie depunerea unui astfel de document. Suntem legătura dintre stradă şi clasa politică'', a adăugat deputatul USR.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici