Rareş Bogdan, propus de liberali şeful delegaţiei eurodeputaţilor români ai PPE în Parlamentul European

Ludovic Orban a anunţat, marţi, că Biroul Executiv al PNL a propus ca Rareş Bogdan să fie şeful delegaţiei europarlamentarilor români ai PPE în viitoarea legislatură a Parlamentului European.

1216 afișări
Imaginea articolului Rareş Bogdan, propus de liberali şeful delegaţiei eurodeputaţilor români ai PPE în Parlamentul European

Rareş Bogdan, propus de liberali şeful delegaţiei eurodeputaţilor români ai PPE în Parlamentul European. Foto: Hepta

„Biroul Executiv a luat decizia de a-l desemna pe Rareş Bogdan, liderul grupului parlamentar al PNL şi nu numai al PNL, ci şi al celorlalte formaţiuni PPE, care sunt membre PPE în România, liderul de grup Head of the delegation, cum este denumirea oficială. Am încredere în faptul că Rareş Bogdan se va bate pentru interesele României şi că va conduce grupul parlamentar care reprezintă România în Partidul Popular European, pentru a servi interesele românilor”, a afirmat Ludovic Orban, marţi, la Parlament.

La rândul său, Rareş Bogdan a declarat că este încântat de nominalizare, precizând că va reprezenta practic 14 eurodeputaţi români.

„Sunt extrem de încântat că am primit această poziţie cheie. Practic, voi reprezenta 14 europarlamentari dar, în realitate voi reprezenta România şi interesele României în Parlamentul European, în cadrul grupului Partidului Popular European care numără la această oră 185 parlamentari fiind cel mai mare grup din Parlamentul European, în continuare”, a spus Rareş Bogdan.

Din PPE mai fac parte şi UDMR şi PMP.

BEC a anunţat, marţi, rezultatele parţiale centralizate după numărarea a aproximativ 96 % dintre voturile exprimate la alegerile europarlamentare, iar cifrele sunt: PNL- 26,89%, PSD-22,89 %, USR-PLUS-21,78%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici