Video Reacţia preşedintelui Iohannis la noul maxim istoric atins de euro: PSD nu se pricepe la economie. Guvernează prost

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, în Germania, referitor la faptul că Euro a atins un nou maxim istoric, că „PSD-ul nu se pricepe la economie şi PSD-ul guvernează prost”, adăugând că „sunt motive de îngrijorare” pentru economia românească.

992 afișări

„Sigur că sunt motive de îngrijorare. Am spus-o şi nu îmi face plăcere, dar, o repet, PSD-ul nu se pricepe la economie şi PSD-ul guvernează prost, rezultatul se vede şi în cursul de schimb şi în multe alte date care arată că lucrurile nu merg aşa cum trebuie şi aşa cum doresc românii”, a delarat Klaus Iohannis fiind întrebat dacă sunt motive de îngrijorare privind econimia României din pricina deprecierii leului.

Cursul de schimb leu/euro a atins marţi un nou maxim istoric, de 4,7142 lei, ca urmare a unei creşteri de 0,13% faţă de luni, arată datele afişate de Banca Naţională a României (BNR).

Aceasta este a şasea zi de creştere consecutivă, continuând tendinţa de săptămâna trecută.

În cursul săptămânii trecute, cursul de schimb leu/euro a urcat astfel, depăşind noi maxime istorice: vineri la 4,6975 lei, ca urmare a unei creşteri de 0,18% faţă de joi; joi la 4,6890 lei, ca urmare a unei creşteri de 0,13% faţă de miercuri; miercuri la 4,6830 lei, ca urmare a unei creşteri de 0,02% faţă de marţi; marţi la 4,6822 lei, ca urmare a unei creşteri de 0,11% faţă de luni.

Moneda europeană a revenit pe apreciere în faţa leului marţi 15 ianuarie, după ce a scăzut luni cu 0,02%, la 4,6771 lei, inversând uşor trendul zilelor precedente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici