Remus Cernea candidează pentru postul de deputat lăsat liber de Bogdan Olteanu

Preşedintele executiv al Partidului Verde, Remus Cernea, şi-a anunţat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, candidatura pentru Camera Deputaţilor, în Colegiul 1 din Sectorul 1, unde se organizează alegeri anticipate în urma vacantării postului de deputat deţinut de Bogdan Olteanu.

76 afișări
Imaginea articolului Remus Cernea candidează pentru postul de deputat lăsat liber de Bogdan Olteanu

Remus Cernea candidează pentru postul de deputat lăsat liber de Bogdan Olteanu (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Anunţ oficial că pe data de 17 ianuarie voi candida în Colegiul 1 din Sectorul 1 pentru Camera Deputaţilor. Atunci se vor organiza alegeri parlamentare anticipate în Colegiul 1 din Sectorul 1, având în vedere faptul că Bogdan Olteanu a vacantat postul de deputat prin plecarea, în calitate de viceguvernator, la BNR", a declarat Cernea.

El a apreciat că momentul declanşării campaniei electorale, respectiv 2 ianuarie, cu o zi după Revelion, nu este deloc favorabil, dar şi-a exprimat speranţa ca simpatia celor peste 60.000 de alegători care l-au creditat cu votul lor în turul întâi al alegerilor prezidenţiale să constituie principalul său atu la alegerea pentru Camera Deputaţilor.

Cernea a mai spus că există o şansă reală ca Partidul Verde să fie reprezentat, prin persoana sa, în Camera Deputaţilor.

La alegerile prezidenţiale de duminică, Remus Cernea a obţinut 0,62% din voturile valabil exprimate.

Alegerile anticipate uninominale pentru Camera Deputaţilor din colegiul 1 al Capitalei, pe postul rămas vacant după numirea liberalului Bogdan Olteanu în funcţia de viceguvernator BNR, vor fi organizate la 17 ianuarie, în baza unei hotărâri aprobate, miercuri, de Guvern.

"Candidaturile pot fi depuse până la 28 decembrie. Campania electorală va începe pe 2 ianuarie şi, având în vedere că pentru alegerile parlamentare parţiale campania electorală este de 15 zile, aceasta se va încheia pe 16 ianuarie, la ora 7,00", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

În luna octombrie, liberalul Bogdan Olteanu a renunţat la mandatul de deputat ca urmare a numirii sale în funcţia de viceguvernator la Banca Naţională a României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici