Video REPORTAJ | Moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, între sfidare, incompetenţă şi dezinteres

Moţiunea simplă îndreptată împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, a fost tratată cu dezinteres şi sfidare. Parlamentariii au venit într-un număr redus la dezbateri, iar ministrul de Justiţie s-a arătat activ pe Facebook la citirea moţiunii, sfindând astfel Opoziţia.

1753 afișări

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, s-a arătat activ pe Facebook la citirea moţiunii simple împotriva sa. În timp ce de la plenul Camerei Deputaţilor, deputatul USR, Stelian Ion, îi aducea acuze lui Tudorel Toader pentru modul în care a condus ministerul de Justiţiei, Tudorel Toader a distribuit pe pagina sa de Facebook o fotografie a unuia dintre băieţii săi, în care apare alături de o tânără.

Un deputat de la PSD a reacţionat însă şi i-a atras atenţia celui de la USR să spună şi de protocoalele încheiate între SRI şi sistemul de justiţie: „Ziceţi şi de protocoale!! Ziceţi şi de corupţii din justiţie”.

Apoi, eugeniile şi apa plată au mai destins atmosfera în sala deputaţilor. Un parlamentar din Opoziţie a umblat cu punga printre colegii săi şi le-a oferit celor de la PNL, USR şi PMP câte o mică gustare. Şi liderul deputaţilor liberali Raluca Turcan s-a înfruptat din cele oferite de colegul său.

Nerecunoaşterea de către niciun judecător sau procuror că a greşit când a trimis în judecată un om nevinovat a fost un subiect pe care Tudorel Toader a ţinut să-l aducă în faţa parlamentarilor.

„Pentru multele erori, achitări de oameni nevinovaţi, aţi văzut vreun procuror sau judecător care să spună că <Da, am greşit că l-am trimis în judecată ani de zile>, sau urmărire penală, sau că <L-am condamnat şi a stat nevinovat în puşcărie>? Categoric, nu. Şi categoric nu vă doresc aşa ceva”, a declarat ministrul Justiţei, Tudorel Toader, la dezbaterile pe marginea moţiunii simple îndreptate împotriva sa.

Cele spuse de ministrul Justiţiei au fost taxate de parlamentarii din Opoziţie. Din sala s-a auzit ironic de la deputaţii din Opoziţie: „ Ievaluarea, ievaluarea”.

Pe de altă parte, când ministrul Justiţiei a vorbit despre declanşarea procedurii de revocare din funcţie a procurorului general, Augustin Lazăr, deputaţii Puterii l-au aprecizat pe Tudorel Toder şi au strigat din bănci: „Bravo, bravo!”

Atmosfera s-a încins când deputatul PSD Alexandru Bălănescu a venit să exprime de la plenul deputaţilor susţinerea social-democraţilor faţă de ministrul Justiţiei. În timp ce Bălănescu spunea că protocoalele secrete reprezintă o „otravă” în justiţie, nu de puţine ori, deputata de la USR, Cosette Chichirău, a strigat către alesul de la PSD: „Vrem autostradă! Faceţi autostradă!” şi îi acuza pe cei din partidul condus de Liviu Dragnea de „incompetenţă”.

Asta în timp ce parlamentarul PSD, Cătălin Rădulescu, i-a cerut unui deputat din Opoziţie să se ducă „la pădure”, pentru că cel din urmă comenta pe marginea discursului PSD-istului. „Piticule! La pădure”, a spus Călălin Rădulescu celui din Opoziţie.

Nota distintivă la dezbaterile pe moţiunea simplă a venit din partea ALDE. Duputatul ALDE Steluţa Cătăniciu a acuzat liberalii că nu au schiţat un gest în faţa abuzurilor din justiţie, iar politica partidului este „Cine nu sare, ia condamnare”.

La citirea moţiunii simple iniţiate de Opoziţie împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, în sala de plen a Camerei Deputaţilor erau în jur de 70 de parlamentari. La finalul dezbaterilor în Camera Deputaţilor au mai rămas doar 30 de aleşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici