Rezultate alegeri parlamentare 2012 COVASNA

Potrivit rezultatelor finale ale alegerilor din judeţul Covasna, UDMR a obţinut trei mandate de deputat şi două de senator, iar USL câte unul de deputat şi unul de senator.

1387 afișări
Imaginea articolului Rezultate alegeri parlamentare 2012 COVASNA

Rezultate alegeri parlamentare 2012 COVASNA (Imagine: Andrei Nacu/Mediafax Foto)

Preşedintele PNL Covasna, Marius Obreja, fost şef AVAS, care a fost pe al doilea loc în colegiul în care a candidat, a obţinut, potrivit BEJ Covasna, prin redistribuire, un mandat de senator, el declarând că acest lucru este "un semn de la Dumnezeu".

Potrivit BEJ Covasna, prin atribuirea unui mandat suplimentar, preşedintele PNL Covasna, fostul preşedinte al AVAS, Marius Obreja, a câştigat un mandat de senator în Colegiul nr.2 Târgu Secuiesc - Covasna - Întorsura Buzăului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, numărul senatorilor de Covasna a fost suplimentat cu un mandat, judeţul urmând să fie reprezentat în Senat de Olosz Gergely (UDMR), Klarik Laszlo (UDMR) şi Marius Obreja (USL) .

În Colegiul nr.2 pentru Senat din zona Târgu Secuiesc - Covasna - Întorsura Buzăului, deputatul Olosz Gergely a obţinut 61,79 la sută din voturile valabil exprimate, el fiind urmat de candidatul USL, Marius Obreja, cu 18,66 la sută.

Potrivit rezultatelor finale ale alegerilor din judeţul Covasna, UDMR a obţinut trei mandate de deputat şi două de senator, iar USL câte unul de deputat şi unul de senator.

Marius Obreja a declarat corespondentului MEDIAFAX că este conştient de faptul că a câştigat mandatul în urma redistribuirii, "printr-un joc al hazardului".

"Cred că este un semn de la Dumnezeu, iar în ceea ce priveşte partea politică, ca viitor senator al PNL, vreau să subliniez că acest lucru se datorează şi colegilor mei din organizaţia Covasna. În acest judeţ PNL are o organizaţie mică, dar închegată şi serioasă, pe care covăsnenii o consideră ca fiind un partener", a spus preşedintele PNL Covasna.

Marius Obreja declara, la începutul lunii noiembrie, că are şanse reduse de a câştiga un post de senator, având în vedere specificul zonei, însă vrea să ajute partidul prin candidatura sa.

În noiembrie a.c., premierul Victor Ponta l-a retras pe Marius Obreja din postul de preşedinte al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) şi l-a numit la conducerea instituţiei pe Adrian Volintiru, fost director la Rompetrol, Relad şi Vulcan Bucureşti.

 

Potrivit rezultatelor finale date publicităţii, luni, de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Covasna, candidaţii UDMR au obţinut cele mai multe voturi în cele şase colegii uninominale din judeţ, respectiv două pentru Senat şi patru pentru Camera Deputaţilor, obţinând cinci mandate din cele şase, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În cele două colegii pentru Senat, candidaţii UDMR - fostul administrator public al judeţului, Klarik Laszlo, şi deputatul Olosz Gergely - au obţinut 21.314 voturi (56,62 la sută din voturile valabil exprimate), respectiv 19.711 de voturi (61,79 la sută).

În ceea ce priveşte Camera Deputaţilor, în colegiul Sfântu Gheorghe, candidatul UDMR, secretarul de stat Marko Attila, a primit 11.297 voturi, respectiv 52,63 la sută din voturile exprimate, obţinând astfel primul mandat de parlamentar.

În colegiul care comasează zona Sfântu Gheorghe şi Baraolt, deputatul UDMR Marton Arpad a obţinut 9.875 voturi, reprezentând 59,80 la sută din voturi.

În Colegiul Uninominal nr.3 - zona Târgu Secuiesc, consilierul judeţean Fejer Laszlo a obţinut 13.018 de voturi, reprezentând 74,55 la sută, iar în Colegiul Uninominal nr.4, zona Covasna – Întorsura Buzăului, unde românii sunt majoritari din punct de vedere numeric, candidatul Uniunii, viceprimarul oraşului Covasna, Thiesz Janos, a obţinut cele mai multe voturi, respectiv 6.162, reprezentând, însă, doar 41,64 la sută din totalul voturilor valabil exprimate, astfel că aici se va decide viitorul parlamentar în urma redistribuirii voturilor.

Preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, declara, în noaptea de duminică spre luni, că din organizaţia pe care o conduce vor ajunge în Camera Deputaţilor actualul deputat Marton Arpad, secretarul de stat Marko Attila, consilierul judeţean Fejer Laszlo, iar în Senat actualul deputat Olosz Gergely şi fostul administrator public al judeţului Klarik Laszlo.

"Marea noastră problemă este cu PPMT, din cauza faptului că s-au dus prosteşte după capul lor şi astfel nu am putut obţine încă un mandat în zona Covasna-Întorsura Buzăului. În plus, toate acele voturi care s-au dat pentru partidul alternativ maghiar s-au dus pe mandate de parlamentar ale partidelor româneşti", spunea liderul UDMR Covasna.

Deputatul Olosz Gergely (UDMR), fost preşedinte ANRE în perioada 2007-2008, care a candidat într-un colegiu din Covasna pentru un mandat de senator, a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă în formă continuată, alături de patru reprezentanţi ai unor firme, pe care i-ar fi ajutat să obţină contracte oneroase, cerând în schimb peste 500.000 de euro şi 400.000 de lei.

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Secretarul de stat Marko Attila a fost condamnat, în acest an, la trei ani de închisoare cu executare de Judecătoria Buzău, în cazul retrocedării Colegiului "Székely Mikó" din Sfântu Gheorghe.

Recent, magistraţii Judecătoriei Buzău l-au condamnat pe Marko Attila-Gabor la trei ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată. Totodată, Judecătoria Buzău a dispus confiscarea specială de la Eparhia Reformată din Ardeal a sumei de 1.137.856 de lei. Decizia instanţei nu este definitivă, fiind atacată cu recurs, care se află pe rolul Curţii de Apel Ploieşti. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici