REZULTATE OFICIALE la alegerile parlamentare: Vasile Blaga obţine un mandat de senator în Timiş, la redistribuire

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a obţinut, în judeţul Timiş, un mandat de senator, în Colegiul electoral 3, în urma redistribuirii voturilor, la fel şi fostul director al Aeroportului din Timişoara, Cornel Sămărtinean, conform rezultatelor oficiale.

2343 afișări
Imaginea articolului REZULTATE OFICIALE la alegerile parlamentare: Vasile Blaga obţine un mandat de senator în Timiş, la redistribuire

Vasile Blaga (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Biroul Electoral Judeţean Timiş a anunţat, marţi seară, că Vasile Blaga a obţinut un mandat de senator în Colegiul electoral 3, în care a candidat, în urma redistribuirii voturilor, în cea de-a doua etapă.

Astfel, Colegiul electoral 3 a dat doi senatori: Marcel Suciu - 53,56% din voturi - şi Vasile Blaga - 24,70%, care a primit mandat suplimentar, după redistribuire.

Şi fostul director al Aeroportului Internaţional "Traian Vuia" Timişoara, Cornel Sămărtinean (ARD), a obţinut un mandat de deputat, în cea de-a doua etapă a redistribuirii.

PPDD a obţinut, la redistribuire, câte un mandat de deputat şi de senator. Astfel, preşedintele PPDD Timiş, Adrian Diaconu, va fi deputat, iar Ioan Iovescu a obţinut un mandat de senator în Colegiul electoral 4, acelaşi colegiu în care liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a obţinut un mandat cu un scor de 61,81% din voturi.

Redistribuirea le-a adus şi maghiarilor din Timiş un deputat, este vorba despre Molnar Zsolt, care în Colegiul electoral 2 s-a situat pe locul al patrulea cu un scor de doar 4,71%, după candidaţii USL, ARD şi PPDD.

În judeţul Timiş, la Camera Deputaţilor USL a obţinut 56,28%, ARD - 20,79%, PP-DD - 13,25%, iar UDMR - 3,11%.

La Senat, USL a obţinut, în Timiş, 59,30%, ARD-  21,47%, PP-DD- 13,54% şi UDMR - 3,52%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici