Ruşanu: Moţiunea de cenzură va trece. Mai avem nevoie de patru voturi şi până vineri le vom avea

Vicepreşedintele PNL Dan Radu Ruşanu a declarat, joi, la RFI, că moţiunea de cenzură a USL va fi adoptată de Parlament, opoziţia mai având nevoie de patru voturi, iar până vineri le va avea şi pe acestea.

860 afișări
Imaginea articolului Ruşanu: Moţiunea de cenzură va trece. Mai avem nevoie de patru voturi şi până vineri le vom avea

Dan Radu Ruşanu (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Întrebat dacă sunt şanse ca Guvernul Ungureanu să cadă, Dan Radu Ruşanu a răspuns: "Răspunsul esta da, un da categoric! Practic, nu mai erau şapte voturi, erau doar vreo patru şi în cursul zilei de astăzi (joi - n.r.), cred că o să avem confirmat numărul de parlamentari necesari pentru a vota moţiunea de cenzură, Guvernul Ungureanu să pice şi să vină un nou Guvern al USL".

Dan Radu Ruşanu spune că "orice Guvern care va veni în locul actualei guvernări, susţinut de USL, nu de PDL, va fi un câştig pentru economia românească, pentru români, în general".

Întrebat cum îşi explică relaxarea unor lideri ai actualei puteri în faţa moţiunii, Dan Radu Ruşanu a răspuns la RFI: "Relaxarea este doar de faţadă. Şi domnul Ungureanu are o mare tensiune şi asta se vede din declaraţiile pe care le dă".

USL a depus, săptămâna trecută, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului. Moţiunea de cenzură, intitulată "Opriţi Guvernul şantajabil. Aşa nu, niciodată!", este semnată de 116 parlamentari, numărul minim necesar pentru iniţierea acestui demers. Documentul are 15 pagini şi este structurat pe trei capitole.

Moţiunea de cenzură a fost citită luni seară în plenul Parlamentului, iar vineri, începând cu ora 9.00, vor avea loc dezbaterea şi votul.

Parlamentarii PDL au păreri împărţite în privinţa moţiunii de cenzură a opoziţiei, unii având emoţii că aceasta ar putea trece de Parlament, în timp ce alţii exclud această variantă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici