Scutaru: Înlocuirea lui Antonescu de la şefia PNL ar fi o mutare absolut pripită

Liderul PNL Buzău, deputatul George Scutaru, spune că înlocuirea lui Crin Antonescu la şefia partidului ar fi o "mutare absolut pripită" şi că regretă că fostul premier Călin Popescu Tăriceanu "dă satisfacţie unor persoane care îşi doresc ca PNL să intre în perioade de turbulenţe".

182 afișări
Imaginea articolului Scutaru: Înlocuirea lui Antonescu de la şefia PNL ar fi o mutare absolut pripită

Scutaru: Înlocuirea lui Antonescu de la şefia PNL ar fi o mutare absolut pripită

George Scutaru a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că nu se poate pune problema schimbării preşedintelui partidului şi că este o mare greşeală că o astfel de temă este ridicată acum, când PNL se află în negocieri dificile cu PSD.

"Ar fi o mutare absolut pripită schimbarea preşedintelui. Nu se pune problema de schimbare a preşedintelui şi nu pot decât să spun că e o mare greşeală ca în timpul acestor negocieri dificile cu PSD să avem o asemenea atitudine. Îmi pare rău că fostul premier Tăriceanu dă satisfacţie prin comportamentul său unor persoane care îşi doresc ca PNL să intre în perioade de turbulenţe şi o spun ca un om care la congresul din 2009 l-a susţinut pe domnul Tăriceanu până în ultimul moment. Regret că are un asemenea comportament", a declarat George Scutaru.

Deputatul liberal l-a criticat şi pe senatorul PNL Sorin Ilieșiu, care susţine schimbarea din funcţia de preşedinte al PNL a lui Crin Antonescu: "Câte campanii a făcut el cu PNL? Cum poate să se pretindă a fi autorul unui apel, al unei moţiuni pentru schimbarea lui Antonescu atâta vreme cât nu cunoaşte partidul? Nu a trăit momente alături de noi nici bune, nici rele".

Scutaru a mai spus că dacă PSD nu mai doreşte să guverneze alături de liberali, Cabinetul Ponta "trebuie să îşi depună mandatul" pentru că USL "a ajuns la guvernare în baza unui vot comun, nu separat, pentru PC, UNPR, PSD sau PNL".

Liderul PNL Buzău a mai spus că aşteaptă din partea premierului o atitudine corectă faţă de PNL.

"PNL este cofondator al USL. Ţinem la USL la fel de mult ca PSD. Aştept din partea premierului o atitudine corectă faţă de PNL şi de cel care i-a fost partener loial, şi mă refer la Crin Antonescu. PNL este partid de guvernare, dar asta nu înseamnă că pentru a rămâne la guvernare trebuie să îndurăm tot felul de umilinţe din partea PSD (...) Dacă PSD doreşte ca liberalii să nu mai fie la guvernare, Cabinetul Ponta, cu domnul Ponta, trebuie să îşi depună mandatul, în frunte cu premierul. La guveranre am ajuns împreună în baza unui vot pentru USL, nu pentru PC, pentru UNPR, PNL sau PSD", a adăugat Scutaru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici