Şedinţa PDL - Pinalti către Baconschi: Ce te ţii, bă, de scaun?; Baconschi: Numele meu e un brand

Şedinţa liderilor PDL a avut mai multe momente tensionate, în care Gheorghe Ştefan l-a acuzat pe Baconschi că se ţine de scaun, iar acesta a replicat că numele său e un brand, Dorin Florea i-a spus Robertei Anastase că nu e demnă de funcţie, iar Udrea şi-a acuzat colegii că au criticat-o pe surse.

2190 afișări
Imaginea articolului Şedinţa PDL - Pinalti către Baconschi: Ce te ţii, bă, de scaun?; Baconschi: Numele meu e un brand

Şedinţa PDL - Pinalti către Baconschi: Ce te ţii, bă, de scaun?; Baconschi: Numele meu e un brand (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

Surse din partid au declarat pentru MEDIAFAX că în şedinţa de joi a Colegiului Director, care a durat peste şase ore, Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, i s-a adresat lui Teodor Baconschi: "Ce te ţii, bă, de scaun?".

Fostul ministru de Externe a replicat că nu se ţine de scaun şi că, indiferent dacă este sau nu în conducerea PDL, "numele Baconschi este un brand".

O altă dispută din timpul şedinţei a fost cea a lui Dorin Florea cu Roberta Anastase, de a cărei prestaţie la conducerea Camerei s-a declarat dezamăgit, deşi a spus că a fost "foarte fericit" atunci când aceasta a fost numită în funcţie. Concluzia lui Florea a fost că Roberta Anastase nu a fost demnă de cea de a treia funcţie în stat.

"Nu te comporţi ca la discotecă atunci când ai o astfel de funcţie", i-a spus Dorin Florea Robertei Anastase, care nu a avut replică, au relatat sursele citate.

În ceea ce-l priveşte pe Emil Boc, potrivit surselor citate, cei mai vehemenţi critici au fost Gheorghe Ştefan şi Mihai Stănişoară.

Sursele citate au relatat pentru MEDIAFAX că Emil Boc nu ar fi vrut să demisioneze, dar că majoritatea celor prezenţi au susţinut că, dacă democrat-liberalii vor să fie solidari, atunci toată conducerea trebuie să-şi depună mandatul.

De asemenea, mai mulţi democrat-liberali apropiaţi ai lui Vasile Blaga au susţinut că a fost o greşeală organizarea Convenţiei Naţionale din mai 2011, că susţinătorii lui Boc de atunci ar trebui să-şi amintească ce presiuni s-au făcut şi că "sunt răni nevindecate".

Alţi democrat-liberali au criticat lipsa de solidaritate a liderilor PDL cu măsurile de austeritate impuse populaţiei, arătând că acestea nu au fost aplicate şi în partid şi că au fost oameni care au epatat prin bogăţie.

Potrivit surselor citate, la rândul său, Elena Udrea le-a spus reprezentanţilor PDL că trebuiau să-i spună direct dacă nu le plăcea că ea poartă tocuri.

În discursul ei, Udrea a spus că îşi dă demisia din funcţia de vicepreşedinte şi că nu are pretenţia să apară în noua galerie de lideri ai partidului.

Ea a apreciat că a făcut lucruri bune pentru partid şi a finanţat lucrări în teritoriu. Totodată, Elena Udrea le-a reproşat reprezentanţilor PDL că nu i-au luat apărarea pentru lucrările finanţate în ţară şi că dacă aveau ceva să-i reproşeze trebuiau să-i spună în faţă, nu să afle "pe surse".

Elena Udrea a declarat în şedinţa Colegiului Director că au existat persoane care au venit la ea pentru a-i cere să facă diverse numiri în funcţii, au declarat surse participante la întâlnire.

În aceeaşi şedinţă, Udrea a susţinut că toate investiţiile din ţară s-au facut cu bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, pe care l-a condus, însă a acuzat existenţa unei clientele politice în cazul licitaţiilor desfăşurate pe plan local.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici