Video TENSIUNI în şedinţa PSD. Primarul Gabriela Firea i-a cerut demisia ministrului de Interne, Carmen Dan/ Bădălău atacă subiectul remanierii/ Ce spune Liviu Dragnea despre zvonurile privind OUG pentru amnistie

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă că nu crede că la şedinţa lărgită a Comitetului Executiv care se ţine la Neptun se va discuta despre graţiere sau reviziuirea pedepselor, un zvon care a circulat în cursul zilei de vineri. Extrem de critică la adresa Guvernului s-a dovedit în declaraţii Gabriela Firea. Primarul Capitalei a atras atenţia că sunt grupuri interministeriale care se fac doar că lucrează şi le cere să acţioneze mai urgent pentru rezolvarea problemelor. Aceasta a mai adăugat că va discuta deschis cu colegii în şedinţa Comitetului Executiv de la Neptun şi că dacă politicienii nu mai au legătură cu românii, atunci "fiecare avem o problemă în parte". În interiorul şedinţei, Firea a cerut direct demisia ministrului Carmen Dan, spun surse politice pentru Mediafax. Un alt membru PSD, senatorul Niculae Bădălău a declarat, înaintea şedinţei CExN al PSD, care se desfăşoară la Neptun, că este nemulţumit de activitatea Guvernului, existând ministere care funcţionează mai greu.

13047 afișări

UPDATE Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, sâmbătă, în şedinţa CExN, care se desfăşoară la Neptun, că nu va candida la alegerile prezidenţiale, au declarat pentru MEDIAFAX surse social-democrate.

”Liviu Dragnea ne-a anunţat că nu va candida la alegerile prezidenţiale, care vor avea loc în 2019”, au declarat pentru MEDIAFAX surse participante la şedinţa CExN al PSD.

Mai mult, Liviu Dragnea a spus sâmbătă, în şedinţa CEx de la Neptun, că varianta câştigătoare la prezidenţiale este un candidat unic PSD-ALDE, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX. Liviu Dragnea a anunţat că nu va fi candidat la prezidenţiale.

Anterior şedinţei de la Neptun, Niculae Bădălău a vorbit despre posibila susţinere a lui Călin Popescu Tăriceanu, preşedinte ALDE.

UPDATE Membrii Consiliului Executiv PSD au respins, la vot, sâmbătă, cererea Gabrielei Firea de a o schimba pe Carmen Dan de la conducerea ministerului de Interne, ca urmare a măsurilor luate în 10 august.

Potrivit unor surse din PSD, un singur vot a fost pentru propunerea Gabrielei Firea.

Vicepreşedintele PSD Gabriela Firea i-a cerut, sâmbătă, la şedinţa CExN, demisia ministrului de Interne, Carmen Dan.

”Gabriela Firea i-a reproşat ministrului de Interne gestionarea evenimentelor de la protestul din 10 august”, au precizat surse din PSD pentru MEDIAFAX.

Surse: Gabriela Firea cere demisia lui Carmen Dan de la Ministerul de Interne 

Vicepreşedintele PSD Gabriela Firea i-a cerut, sâmbătă, la şedinţa CExN, demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, au declarat pentru MEDIAFAX surse participante la şedinţă.

”Gabriela Firea i-a reproşat ministrului de Interne gestionarea evenimentelor de la protestul din 10 august”, au precizat surse din PSD pentru MEDIAFAX.

Primarul Capitalei critică activitatea unor grupuri interministeriale: Să nu se mai facă că lucrează

"Pot spune ca sunt grupuri de lucru interministeriale care lucrează de mult prea mult timp ca să dea soluţii care sunt evidente şi poate ar trebui să nu se mai facă că lucrează, ci să lucreze pentru a se da solutiile constructive. Aceasta intrebare trebuie să o discutaţi cu premierul", a declarat sâmbătă Gabriela Firea, înainte de şedinţa CEx PSD.

Gabriela Firea a vorbit deschis şi în trecut despre problemele create de unii oameni din ministere prin întârzierea luării măsurilor.

Liderii PSD se reunesc în acest weekend la Neptun, în şedinţa CEx.

"Nu vreau să fac speculaţii sau să comentez anumite zvonuri. Vreau să spun cu claritate şi argumente în faţa colegilor, să lămurim anumite aspecte şi apoi dacă se ia vreo decizie, vă voi transmite.
Sunt şi lucruri bune şi mai puţin bune şi toate trebuie tratate cu maximă sinceritate, cu gândul că avem mare responsabilitate ca politicieni. Dacă nu mai avem legătură cu românii, fiecare avem o problemă în parte"
, a spus Gabriela Firea, înainte de şedinţa CEx PSD.

Firea a recunoscut că la şedinţa de vineri seara a mai multor lideri PSD cu Liviu Dragnea s-au discutat şi nemulţumirile. "Dar, s-a căzut de acord să avem un cadru formalizat, să fie toţi colegii, vom disucta azi să discutăm împreună. Mă alătur celor care vor să construiască ceva"

Întrebată dacă se simte ţinta unor colegi, Gabriela Firea a spus că preferă să nu răspundă.

"Nu aş vrea să pun gaz pe foc înaintea şedinţei. Nu e vorba despre mulţumirea sau nemulţumirea Gabrielei Firea, fiecare va spune opinia sa cu privire la răspunsul partidului nostru la situaţia politica din ţară", a mai spus Firea.

"Sunt preocupată şi îndurerată că nu se fac progrese în domeniul administrativ, sunt întârzieri privind Capitala, cum ar fi fuziunea Elcen-RADET, alte proiecte, transferarea metroului si a Centurii. Dacă acest lucru (n.r.: ordonanţa privind amnisitia) se va stabili că e o prioritate, vor dori (n.r.: social demmocraţii) o cale sută la sută legală şi transparentă, comunicată ambasadelor, tuturor instituţiilor de la Bruxelles", a spus Gabriela Firea, înainte de şedinţa de la Neptun.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu crede că la şedinţa Comitetului Executiv se va discuta despre graţiere sau reviziuirea pedepselor în şedinţa de la Neptun.

"Nu cred, nu cred. Eu vreau să facem condferinţa după Comitetul Executiv", a declarat Liviu Dragnea, la intrarea la şedinţă, întrebat fiind despre ordonanţa privind amnistia.

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat, vineri seară, pentru MEDIAFAX, după şedinţa informală ţinută de liderii social-democraţi la mare, că amnistia şi revizuirea unor sentinţe „sunt pe agenda noastră, toţi sunt preocupaţi de lucrurile astea", dar subiectul nu a fost dezbătut.

 

Bădălău: Şi eu sunt nemulţumit. Există ministere care funcţionează mai greu

”Nemulţumiţi sunt. Şi eu sunt nemulţumit şi îmi doresc mult mai mult pentru România şi pentru români. Ideea e să discutăm şi să găsim măsurile necesare pentru îndreptare. (...) Avem o guvernare bună, avem o creştere economică, sunt măsuri care au fost în cadrul programului de guvernare şi care au fost implementate. E clar că în cadrul guvernului sunt ministere care funcţionează mai greu, iar aici probabil dna premier va veni cu o măsură de remaniere”, a declarat Niculae Bădălău.

El a admis şi faptul că PSD a scăzut în sondaje.

”E foarte adevărat că am avut o mică scădere, mai ales din cauza erodării şi neimplementării tuturor măsurilor la timp şi asta vine din guvern, nu din partid”, a adăugat Bădălău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici