Şeful Gărzii Financiare, Sorin Florea: Nu ar fi motive să fiu schimbat

Şeful Gărzii Financiare, Sorin Florea, a declarat pentru Qmagazine că nu rezultatele obţinute de Garda Financiară în 2009 sunt peste cele din 2008, ca urmare nu ar fi motive să fie schimbat.

1078 afișări
Imaginea articolului Şeful Gărzii Financiare, Sorin Florea: Nu ar fi motive să fiu schimbat

Şeful Gărzii Financiare: Nu ar fi motive să fiu schimbat (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Rezultatele obţinute de Garda Financiară în 2009 sunt peste cele din 2008, ca urmare nu ar fi motive să fiu schimbat. Decizia este însă una politică", a declarat Sorin Florea pentru Qmagazine.

Comisarul general al Gărzii Financiare a adăugat: "am obţinut funcţia de înalt funcţionar public prin concurs, însă decizia de revocare a mea din funcţie ii aparţine primului ministru Emil Boc".

Referitor la rezultatele financiare ale Gărzii Financiare, Sorin Florea a menţionat de cele peste 500 de milioane de euro contribuţie a Gărzii la bugetul de stat, bani provenind din recuperarea arieratelor raportate de operatorii economici privind obligaţiile neachitate la termenele legale.

"Dorim să diminuăm evaziunea fiscală, vom întreprinde verificări privind munca la negru, în special în construcţii şi agricultură, jocurile de noroc care au înregistrat o dezvoltare necontrolată vor fi monitorizate de comisarii Gărzii, la fel si construcţiile imobiliare efectuate în numele unor persoane fizice, urmate de comercializarea acestora fără plata taxelor, în special TVA. Nici vânzarile auto second-hand, efectuate de persoane fizice, de asemenea, fără plata unor taxe aferente veniturilor realizate de către comercianţi, nu vor fi ocolite de comisarii Gărzii Financiare in acest an", a mai spus Florea.

UDMR va prelua şefia Gărzii Financiare şi a Gărzii de Mediu

Delegaţiile PDL şi UDMR au negociat, luni seară, împărţirea posturilor agenţiilor din subordinea statului, surse democrat-liberale declarând pentru MEDIAFAX, că UDMR va prelua Garda Financiară şi Garda de Mediu, Administraţia Naţionale "Apele Române" şi Oficiul pentru Minorităţi.

În urma negocierilor dintre PDL şi UDMR, agenţiile pe care le va prelua Uniunea sunt: Garda Financiară, Garda de Mediu, Administraţia Naţională "Apele Române" şi Oficiul pentru Minorităţi.

Un alt post vizat de UDMR este un aeroport dintre cele aflate în coordonarea statului, negocierile continuând între cele două partide, pentru a se stabili care dintre aeroporturi va fi condus de un membru al Uniunii.

Comisarul general al Gărzii Financiare este în prezent Sorin Florea. El a fost numit comisar general în aprilie 2009, anterior deţinând funcţia de comisar general adjunct al Gărzii Financiare.

Comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu este Silvian Ionescu.

Directorul general al Administraţiei Naţionale "Apele Române" este Neculai Olaru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici