Senatorul Ovidiu Donţu: Nu cunosc nici persoana, nici activitatea firmei, nici comisia de licitaţie

Senatorul PSD Ovidiu Donţu, vizat în ancheta DNA privind atribuirea unor contracte, alături de şeful CJ Suceava, Cătălin Nechifor, susţine că nu cunoaşte nici persoana care i-ar fi oferit presupusa mită, nici activitatea firmei Transporturi Auto Botoşani, nici pe membrii comisiei de licitaţie.

225 afișări
Imaginea articolului Senatorul Ovidiu Donţu: Nu cunosc nici persoana, nici activitatea firmei, nici comisia de licitaţie

Senatorul Ovidiu Donţu: Nu cunosc nici persoana, nici activitatea firmei, nici comisia de licitaţie (Imagine: Shutterstock)

Ovidiu Donţu a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că ar fi preferat să afle de la procurori că numele său este vehiculat într-un dosar, nu dintr-un comunicat al DNA.

”Mi-ar fi plăcut să aflu de la procurori că numele meu e pomenit într-un dosar şi aş fi venit de îndată să clarific orice situaţie în legătură cu aspectele cercetate de procurori. Am citit, însă, referiri la persoana mea într-un comunicat DNA”, a spus Donţu.

El a precizat că nu are nicio legătură cu aspectele semnalate în documentele DNA.

”Precizez că nu cunosc persoana la care se face referire. Nu cunosc activitatea firmei aflate în discuţie. Nu cunosc nicio licitaţie la care ar fi participat acea firmă. De asemenea, în viaţa mea nu am interacţionat cu membri ai unei comisii de licitaţie. Nu-i cunosc pe membrii comisiei de licitaţie şi nu am încercat să-i contactez”, a mai spus Donţu.

Senatorul PSD Ovidiu Donţu este preşedinte executiv al filialei judeţene Suceava a PSD şi preşedinte al filialei municipale a partidului.

Potrivit unor documente ale anchetatorilor obţinute de MEDIAFAX, procurorii au date că preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, ar fi asigurat sprijinul SC Transporturi Auto Botoşani pentru câştigarea contractului având ca obiect executarea lucrărilor privind modernizarea DJ 178 llişeşti - Ciprian Porumbescu, în valoare totală de 28.520.000 de lei, întrucât ar fi primit sume de bani de la Iulian Conţac, coordonator informal al societăţii.

În acest sens, susţin anchetatorii, Iulian Conţac le-ar fi oferit lui Cătălin Nechifor şi senatorului PSD Ovidiu Liviu Donțu, vicepreşedintele Comisiei juridice din Senat, suma de 20.000 de euro, pentru influenţarea membrilor comisiei de licitaţie în vederea acceptării ofertei SC Transporturi Auto SA Botoşani ca fiind cea mai avantajoasă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici