Senatorul PSD Şerban Nicolae: Locul lui Ioan Rus şi Ilie Sârbu nu este în PSD

Senatorul PSD Şerban Nicolae a transmis, marţi, o scrisoare către social-democraţii transilvăneni, în care susţine că "locul lui Ioan Rus şi al lui Ilie Sârbu nu este în Partidul Social Democrat".

667 afișări
Imaginea articolului Senatorul PSD Şerban Nicolae: Locul lui Ioan Rus şi Ilie Sârbu nu este în PSD

Şerban Nicolae (Imagine: Thomas Dan/ Arhiva Mediafax Foto)

”Dragi colegi, vă scriu astăzi cu amărăciunea eşecului la alegerile pentru Preşedintele României, dar şi cu nădejdea neştirbită în principiile şi valorile politice fundamentale care ne leagă şi în aspiraţiile comune pentru binele ţării noastre. Pe mulţi vă cunosc personal. Majoritatea mă cunoaşteţi. De aproape 25 de ani, de când am intrat în lupta politică, am rămas fidel viziunii de stânga în ceea ce priveşte societatea românească, fundamentelor politice bazate pe democraţia socială, dezvoltare, solidaritate, responsabilitate, compasiune, implicare şi progres”, scrie senatorul PSD.

El a arată că în Transilvania social-democraţia are ”rădăcini adânci, încă de la Iosif Jumanca şi Ion Flueraş” şi precizează că ”cei care au monopolizat, de ani buni, reprezentarea stângii, a Partidului Social Democrat în Transilvania, au fost definiţi, în opinia publică, cu formula „grupul de la Cluj”.

”Dacă era o formulă de succes, era în regulă. Dar nu e şi n-a fost niciodată. Ce a început cu o ticăloşie - atacarea din interior, încă de la sfârşitul lui 2004, a lui Ion Iliescu - nu putea continua altfel. Acest grup n-a produs nimic bun pentru pentru stânga românescă ori pentru partid. Ba, mai mult, prin rezultate constant slabe, prin acţiuni politice şovăielnice sau chiar duplicitare, liderii acestui grup au întărit greşita percepţie că în Transilvania stânga nu are susţinere şi că transilvănenii sunt, în mod covârşitor, de dreapta”, spune Șerban Nicolae în scrisoarea deschisă.

”În fapt nişte impostori fără legătură cu social-democraţia autentică, ei s-au făcut remarcaţi, poate chiar temuţi, prin sforării, prin atacuri la adresa unor colegi, prin goana rapace după funcţii şi demnităţi, prin aroganţă şi dispreţ. Nu o dată v-am auzit având aceeaşi opinie cu a mea, dezavuând asemenea comportamente şi delimitându-vă de aceştia”, adaugă el, susţinând că ”asta nu e social-democraţie”.

”Social-democraţii nu se feresc de oameni, nu se ascund prin încăperi obscure, nu decid în spatele uşilor închise, nu privesc cu îngâmfare sau cu ură la colegii de partid ori la electorat. Social-democraţii vorbesc cu oamenii pe care vor să-i reprezinte, îi ascultă, îi înţeleg şi îi respectă. Social-democraţii sunt decenţi, moderaţi şi au bun-simţ. Social-democraţii fac politică, nu politicianism. Vă scriu pentru a vă cere, public, să vă luaţi în propriile mâini identitatea şi demnitatea. Ştiu cu cine vorbesc şi ştiu ce vă cer. Locul lui Ioan Rus şi al lui Ilie Sârbu nu e în Partidul Social Democrat. Ei nu sunt de stânga şi nu pot reprezenta vreodată social-democraţia transilvăneană. Aveţi această putere. Veţi descoperi, poate cu surprindere, ce oameni respectaţi pot să vă reprezinte. Ce oameni reprezentantivi pot să vă conducă. Ce oameni valoroşi sunteţi”, se arată în scrisoarea lui Şerban Nicolae.

Ioan Rus este vicepreşedinte PSD, iar Ilie Sârbu este senator de Timiş.

În judeţul Cluj, Iohannis a câştigat alegerile cu 73,82% din voturi, în timp ce Ponta a obţinut 26,17%.

În acest judeţ, Klaus Iohannis a câştigat alegerile cu 66,73% din voturi, în timp ce Victor Ponta a obţinut 33,26%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici