Senatul va adopta o declaraţie privind democraţia, pe 15 septembrie

Conducerea Senatului a aprobat organizarea, pe 15 septembrie, a unei şedinţe speciale dedicate Zilei Democraţiei, a precizat luni, la finalul Biroului Permanent, vicepreşedintele Ioan Chelaru.

112 afișări
Imaginea articolului Senatul va adopta o declaraţie privind democraţia, pe 15 septembrie

Senatul va adopta o declaraţie privind democraţia, pe 15 septembrie (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Am aprobat, de asemenea, şi un moment special pentru 15 septembrie, când este ziua democraţiei pentru ca în plenul Senatului să poată fi prezentată o declaraţie a Senatului pe această problemă", a declarat Ioan Chelaru.

Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a stabilit ca, începând cu anul 2008, data de 15 septembrie să fie sărbătorită ca Zi Internaţională a Democraţiei .

Rezoluţia prin care Organizaţia Naţiunilor Unite a hotărât ca data de 15 septembrie să fie consacrată ca Zi Internaţională a Democraţiei afirmă faptul că "deşi democraţiile sunt caracterizate de valori comune, nu există un model unic al democraţiei", potrivit site-ului Camerei Deputaţilor.

Data de 15 septembrie coincide, în mod simbolic, cu adoptarea de către Uniunea Interparlamentară, în septembrie 1997, a Declaraţiei Universale privind Democraţia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici