Sfatul dat de Swoboda lui Ponta dacă vrea să îl suspende din nou pe Băsescu

Liderul grupului socialiştilor (S&D) din Parlamentul European, Hannes Swoboda, vine vineri, în ultima zi de campanie electorală, în România. Vizita austriacului nu este prilejuită, însă, de campanie, ci de acordarea titlului de Doctor Honoris Causa de către Universitatea din Craiova, oraş în care, în aceeaşi zi, premierul are ultimul miting dinainte de alegerile legislative de duminică.

2996 afișări
Imaginea articolului Sfatul dat de Swoboda lui Ponta dacă vrea să îl suspende din nou pe Băsescu

Hannes Swoboda (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Dacă, totuşi, programul îi va permite, Swoboda va participa şi el la evenimentul electoral, a explicat socialistul, într-un interviu pentru gândul.

Swoboda, "frate mai mare" al premierului pe linie ideologică, spune că va profita de prilejul academic pentru a-l sprijini pe Victor Ponta, care este atacat "nedrept" în ţară şi în străinătate. Unul dintre principalii comentatori ai meciului politic din România în ultimul an, eurodeputatul austriac vorbeşte cu fiecare ocazie despre deserviciul pe care oponenţii lui Ponta şi acest conflict în general îl fac imaginii României peste hotare.

 Hannes Swoboda nu se fereşte să vorbească despre scenariul unei noi suspendări a preşedintelui Băsescu, în cazul în care refuză să numească un premier propus de USL. Cu toate acestea, europarlamentarul a subliniat, în interviul acordat gândul în ajunul vizitei sale în România, că Traian Băsescu este cel care decide dacă va fi suspendat din nou sau nu. În acest context, liderul S&D din Parlamentul European i-a dat şi un sfat preţios premierului: să nu înceapă o nouă procedură de suspendare dacă nu este convins că va şi reuşi să îl demită pe preşedinte.

Pe lângă criticile la adresa lui Traian Băsescu, Hannes Swoboda a mai vorbit şi despre: "nedreptatea" din subiectul aderării României la spaţiul Schengen şi şansele ca această problemă să se rezolve; greşeala lui Victor Ponta pe care a comis-o şi Francois Hollande; bugetul UE; numele socialistului pe care îl vor arunca în bătaia pe preşdinţia Comisiei Europene.

Citeşte un interviu cu Hannes Swoboda pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici