Silviu Ionescu: Solicitarea MAE către Parchet privind accidentul din Singapore - o procedură normală

Diplomatul Silviu Ionescu a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că decizia MAE de a sesiza Parchetul ICCJ în cazul accidentului din Singapore reprezintă o procedură normală, menită să clarifice circumstanţele în care a avut loc evenimentul.

35 afișări
Imaginea articolului Silviu Ionescu: Solicitarea MAE către Parchet privind accidentul din Singapore - o procedură normală

Silviu Ionescu: Solicitarea MAE către Parchet privind accidentul din Singapore - o procedură normală (Imagine: www.mycarforum.com)

El a spus că, deşi a fost rechemat de la post din funcţia de însărcinat cu afaceri, rămâne angajat al Ministerului de Externe.

"Rămân în MAE, în centrală, şi am toată disponibilitatea de a sprijini Parchetul spre care a fost transferat deja acest eveniment", a afirmat Silviu Ionescu, precizând că până la acest moment nu a fost contactat de reprezentanţi ai Parchetului.

Întrebat dacă, aşa cum a declarat recent unui cotidian românesc, îşi menţine decizia de a reveni în Singapore pentru a participa la ancheta privind clarificarea evenimentelor, Ionescu a susţinut că este vorba despre o afirmaţie greşit înţeleasă.

"Dacă am fost rechemat aici, fac aici tot ceea ce trebuie şi îmi subliniez disponibilitatea pentru a participa la clarificarea evenimentelor. Eu am spus că mă întorceam în Singapore, la post, şi în această calitate aş fi putut asista la ancheta pentru clarificarea evenimentelor, dar, dacă au fost sesizate autorităţile române şi am fost rechemat, rămân aici şi fac tot ceea ce trebuie de aici", a adăugat Ionescu.

El a mai spus că nu doreşte să facă niciun fel de comentariu legat de amploarea pe care au luat-o relatările din presa din Singapore privind acest caz, subliniind că ceea ce contează este aflarea adevărului.

"Presa este liberă să îşi aleagă şi să continue orice subiect doreşte, eu nu am niciun comentariu şi de altfel acesta este mai puţin important. Tot ceea ce contează este stabilirea adevărului, respectiv a faptului că maşina misiunii diplomatice a fost furată, iar eu nu m-am aflat în ea în momentul producerii accidentului", a mai spus Silviu Ionescu.

MAE a cerut, marţi, Parchetului de pe lângă ÎCCJ să investigheze accidentul în care a fost implicată o maşină a reprezentanţei diplomatice a României din Singapore, Ministerul cerând totodată rechemarea însărcinatului cu afaceri în Singapore, Silviu Ionescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici