Simonis, despre scandalul din Parlament: Cei de la AUR s-au trezit de pe stadion în Parlament

„Nu sunt de acord că dacă-i răspunzi unui berbec aşa cum trebuie, îi dai apă la moară”, spune la RFI liderul deputaţilor social-democraţi, Alfred Simonis, despre scandalul de marţi dintre Gabriel Zetea (PSD) şi George Simion (AUR).

354 afișări
Imaginea articolului Simonis, despre scandalul din Parlament: Cei de la AUR s-au trezit de pe stadion în Parlament

„Aş spune că e o diferenţă între ceea ce au făcut colegii de la PSD, care au reacţionat şi au greşit, e adevărat şi ceea ce au făcut cei de la AUR care s-au trezit de pe stadion în Parlamentul României (...), iar unii, din nimic, din oameni care nu aveau nici un loc de muncă, oameni care erau şefi de galerie, au ajuns parlamentari (...) şi iată că se comportă ca pe stadioane. E adevărat că e foarte greu să te abţii, pentru că dvs. nu vedeţi ce fac ei pe holurile Parlamentului, atunci când nu e totul transmis live, cum te jignesc, cum te împing, cum te înghiontesc, cum încearcă să te umilească şi e foarte greu ca om, că şi noi parlamentarii suntem oameni, nu suntem roboţi, să acceptăm chiar de toate şi atunci, din când în când, mai faci şi greşeala de a reacţiona şi a răspunde, încercând să-i arăţi celui care te jigneşte că nu poţi să stai impasibili şi să accepţi orice”, spune Alfred Simonis despre scandalul de marţi dintre Gabriel Zetea (PSD) şi George Simion (AUR).

Întrebat dacă au picat deputaţii PSD Gabriel Zetea şi Adrian Solomon în capcana lui George Simion, Simonis spune: „Am picat şi eu în această plasă, aşa că nu pot să condamn pe nimeni”.

„Domnul Simion are un tip de mesaj extremist, pe care încearcă să-l promoveze pentru electoratul domniei sale, care din păcate există în România. Eu cred că cei care se uită la televizor înţeleg faptul că şi parlamentarii sunt oameni şi că uneori mai trebuie să-i şi răspunzi celui care te jigneşte, nu neapărat în acelaşi mod, dar să nu-l laşi să te intimideze, pentru că ceea ce încerca domnul Simion şi, mai periculos, acel domn Tănasă, pe care când e un scandal în Parlament, iar George Simion încearcă să atragă atenţia, atunci se află acest domn Tănasă, singura calitate a domniei sale este că urlă, are un timbru
vocal foarte impozant, se aude cel mai bine din sală, urlă la fiecare şedinţă de plen şi are această calitate că are gura mare. De câte ori urlă pe tine, dacă nu răspunzi, dai senzaţia că eşti un căţeluş, o pisicuţă certată de George Simion şi Dan Tănasă. Iertaţi-mă şi pe mine şi pe colegii mei că nu vreau să-i las pe nişte descreieraţi să urle în urechea mea şi eu să nu răspund niciodată la nimic”, adaugă social-democratul.

El neagă că parlamentarii PSD ar da „apă la moară” formaţiunii condusă de George Simion.

„Dvs. spuneţi că dăm apă la moară, eu nu sunt de acord că dacă-i răspunzi unui berbec aşa cum trebuie, îi dai apă la moară. Mă rog, dacă dvs. vreţi să stăm să ne umilească George Simion prin Parlament şi să urle, să ne împingă şi noi să stăm cu mâinile la spate, eu nu sunt de acord cu asta, îmi pare foarte rău (...). Suntem oameni înainte de a fi parlamentari”, încheie Simonis.

Liderul AUR, George Simion, şi deputatul PSD Gabriela Zeetea au fost protagoniştii unei dispute, marţi, în Comisiile de Muncă şi Buget, în timp ce se discuta despre eliminarea parlamentarilor de pe lista demnitarilor care primesc indemnizaţii majorate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici