Sondaj care arată scorul partidelor în perioada de vârf a mesajelor pro şi anti-relaxare. Ce s-a întîmplat cu procentele PNL şi PSD

Un sondaj realizat de IMAS la comanda Europa FM, după valul de relaxări, dar şi de nemulţumiri, de la 1 Iunie, indică o creştere sensibilă pentru PNL, de la 32,6% în luna mai, la 33%.

6890 afișări
Imaginea articolului Sondaj care arată scorul partidelor în perioada de vârf a mesajelor pro şi anti-relaxare. Ce s-a întîmplat cu procentele PNL şi PSD

Sondaj care arată scorul partidelor în perioada de vârf a mesajelor pro şi anti-relaxare. Procentele PSD

Potrivit Europa Fm, este prima lună din acest an în care liberalii înregistrează un procentaj mai bun de la o lună la alta, după ce au scăzut constant, din ianuarie până în mai, de la 47%.

PSD, în ciuda unei opoziţii dure faţă de guvernarea PNL, scade, ajungând la 21,9% faţă de 23% în luna mai şi un maxim de 25,8% pe care îl aveau în februarie.

USR creşte la fel de sensibil ca şi PNL, ajungând la 12,3%, după 11,6% luna trecută şi un minim de 10% înregistrat în februarie. Plus, partenerul USR, este creditat cu 5,8% din opţiunile de vot.

Pro România, revelaţia politicii în 2020, staţionează în această lună, după mai multe creşteri la rând care l-au adus la 11,2%, al patrulea în ierarhia politică.

ALDE e pe penultimul loc, cu 3,7%, tot în scădere, după ce în luna mai înregistra 4,2% din intenţiile de vot. PMP e creditat cu 4,7%, iar UDMR ajunge cu 3,4%, ultima formaţiune din clasamenul partidelor parlamentare. 

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM, în perioada 5 – 27 iunie, pe un eşantion de 1010 persoane. Marja de eroare este de 3,1 la sută.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici