SPP reacţionează la acuzaţiile lui Dragnea: Serviciul îşi păstrează neutralitatea legat de factorii politici

Serviciul de Protecţie şi Pază transmite că instituţia îşi păstrează neutralitatea în ceea ce priveşte factorii politici, ca răspuns la solicitarea transmisă de Mediafax cu privire la declaraţiile preşedintelui PSD Liviu Dragnea, care l-a acuzat pe Lucian Pahonţu, şeful SPP, de implicare politică.

2450 afișări
Imaginea articolului SPP reacţionează la acuzaţiile lui Dragnea: Serviciul îşi păstrează neutralitatea legat de factorii politici

SPP îi răspunde lui Dragnea: Serviciul îşi păstrează neutralitatea legat de factorii politici

"Serviciul de Protecţie şi Pază îşi desfăşoară activitatea conform legii. Ca întotdeauna Serviciul de Protecţie şi Pază îţi menţine neutralitatea în ceea ce priveşte factorii politici şi nu comentăm afirmaţiile făcute în spaţiul public la adresa SPP", se arată într-un răspuns al Serviciului de Protecţie şi Pază pentru Mediafax.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a cerut marţi şefului SPP, Lucian Pahonţu, într-o emisiune la România TV, să înceteze să mai convingă membri ai PSD ”să aibă gânduri de mărire”, Dragnea afirmând că Pahonţu este ”vestitorul de serviciu” de la Cotroceni.

Referindu-se la noul său dosar penal, Liviu Dragnea i s-a adresat, la un moment dat, şefului SPP. ”Eu merg în continuare, nu ezit. Nu merg cu bâta la mine, nu merg cu SPP-ul lui Pahonţu la mine... A propos, domnu Pahonţu, nu mai încercaţi la niciun membru PSD să-l convingeţi să aibă gânduri de mărire. Ocupaţi-vă de SPP şi de paza lui Iohannis! Un sfat prietenesc”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă are informaţii că generalul Lucian Pahonţu este ”băgat în politică”, liderul PSD a spus: ”E demult băgat. E poştaşul de serviciu, este vestitorul de serviciu de la Cotroceni. A fost al lui Băsescu, acum e al lui Iohannis.”

Dragnea a refuzat să dea detalii suplimentare legate de Pahonţu, dar a precizat că nu este singurul care are informaţii legate de implicarea acestuia în politică. ”Cei care mi-au spus, dacă vor să spună, or să spună”, s-a mărginit să spună Liviu Dragnea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici