Stolojan despre o posibilă candidatură a lui Băsescu la Primăria Capitalei: Ar fi inoportună

O eventuală candidatură a fostului preşedinte Traian Băsescu la Primăria Capitalei ar fi "inoportună", declară europarlamentarul PNL Theodor Stolojan, în contextul în care acesta a fost şeful statului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1971 afișări
Imaginea articolului Stolojan despre o posibilă candidatură a lui Băsescu la Primăria Capitalei: Ar fi inoportună

Stolojan despre o posibilă candidatură a lui Băsescu la Primăria Capitalei: Ar fi inoportună (Imagine: Daniel Mihailescu/ Arhiva Mediafax Foto)

Întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Sibiu, despre posibila candidatură a lui Traian Băsescu la Primăria Bucureşti, Stolojan a răspuns că decizia ar fi "inoportună”, tocmai pentru că Băsescu a fost preşedintele ţării.

"Nu e anunţată (candidatura lui Băsescu - n.r.). Nu cred că ar fi oportună pentru că dânsul, atunci când a fost preşedinte, a făcut următoarele declaraţii publice: <Când ai fost preşedintele României, nu mai poţi să te bagi în fel de fel de alte funcţii. După cum ştiţi, după legislaţia românească, cel care a fost preşedintele României are asigurat până la sfârşitul vieţii un salariu foarte bun, o casă, o gardă de corp, deci ţara a avut şi are grijă de foştii preşedinţi>”, a afirmat europarlamentarul.

Întrebat dacă l-ar sfătui pe Traian Băsescu să nu candideze, Stolojan a răspuns: "Eu cred că ar fi bine să nu candideze, dar dânsul va decide singur ce are de făcut”.

Totodată, întrebat când a vorbit ultima dată cu Traian Băsescu, europarlamentarul PNL a spus că acest lucru s-a întâmplat "en-passant” la o emisiune TV.

"Nu am mai discutat de foarte multă vreme, dar ne-am întâlnit la un moment dat într-o emisiune, la TV, şi am discutat aşa en-passant, cum se spune”, a spus Stolojan.

Theodor Stolojan se află, vineri, la Sibiu, unde participă la o dezbatere despre proiectele de dezvoltare economică şi socială pentru comunităţile locale din judeţ.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici