Stolojan: Trebuie să o luăm de la capăt. Înainte de a arunca piatra, să vedem fiecare ce am făcut

Eurodeputatul PDL Theodor Stolojan consideră că PDL trebuie să o ia de la capăt, dar că înainte de "a arunca cu pietre", fiecare democrat-liberal trebuie să se gândească ce a făcut pentru partid, el arătând şi că problema PDL este că nu învaţă din istorie: funcţia de prim-ministru nu se cedează.

438 afișări
Imaginea articolului Stolojan: Trebuie să o luăm de la capăt. Înainte de a arunca piatra, să vedem fiecare ce am făcut

Theodor Stolojan (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Înfrângerea este înfrângere, din orice unghi ai privi-o. Deci, nu ai prea multe de spus. Dezamăgirea evident că este mare, iar şedinţa de astăzi este exact o şedinţă pentru a putea discuta foarte deschis ceea ce s-a întâmplat şi, evident, ceea ce-i mai important, de a stabili ce avem de făcut pentru perioada care urmează. Practic, trebuie s-o luăm de la capăt", a declarat Stolojan vineri la RFI.

Eurodeputatul PDL precizează că "Statutul prevede după fiecare alegeri parlamentare o serie întreagă de acţiuni: alegeri la nivelul organizaţiilor partidului, mergând până la conducerea partidului".

"Dar, încă o dată, mai important este de a înţelege exact ceea ce s-a întâmplat de fapt, unde lucrurile n-au mers şi unde trebuie acţionat pentru a reveni. Există foarte limpede prevederea de a ajunge la alegeri în partid după ce au loc alegerile parlamentare", a adăugat el.

Stolojan le cere colegilor din PDL "să nu arunce piatra" înainte de a analiza "corect" dacă au făcut tot ce puteau pentru partid: "Înainte de a ridica piatra, fiecare dintre noi, dar absolut fiecare dintre noi, membrii PDL, trebuie să ne punem în mod corect întrebarea dacă am făcut ceea ce puteam pentru ca partidul să obţină un rezultat mai bun. Când vom răspunde corect la această întrebare, sigur că pe urmă putem ridica şi pietrele de pe drum, pentru a arunca unii în alţii".

Întrebat dacă eşecul de la alegeri presupune o responsabilitate colectivă, Theodor Stolojan a răspuns: "Este o responsabilitate colectivă, dar evident că există şi responsabili individuali, pentru că, până la urmă, cu responsabilitatea colectivă nu ajungem nicăieri!".

Întrebat de asemenea dacă personal este supărat pe actuala conducere a PDL, eurodeputatul a răspuns: "Nu, nu! Eu cred, de exemplu, spre deosebire de mulţi colegi ai mei, că un partid aflat la putere nu trebuie să cedeze funcţia de prim-ministru. Poate schimba primul-ministru, dar nu are dreptul să cedeze funcţia de prim-ministru. Problema e că nu învăţăm din istorie! Ce s-a întâmplat în anul 2000, de exemplu".

Liderii centrali şi judeţeni ai PDL se reunesc, vineri, în Colegiul Director, prima şedinţă a partidului după rezultatul catastrofal înregistrat la alegerile parlamentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici