Suciu explică diferenţele de formă între OUG privind interceptările adoptată şi cea din Monitorul Oficial

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, a declarat că diferenţele în cazul ordonanţei de urgenţă privind interceptările dintre forma prezentată şi cea publicată în Monitorul Oficial sunt de formă, nu de fond, fiind asumate de Consiliul Legislativ.

1069 afișări
Imaginea articolului Suciu explică diferenţele de formă între OUG privind interceptările adoptată şi cea din Monitorul Oficial

Suciu explică diferenţele de formă între OUG privind interceptările adoptată şi cea din Monitorul Oficial

''Formula pe care guvernul a adoptat-o este în felul următor: Ordonanţa a fost adoptată cu modificările de formă pe care le va propune Consiliul Legislativ. Aceasta este procedura. Consiliul Legislativ face aceste interpretări de formă în concordanţă legislativă, corecturi de ortografie dacă e cazul şi toate elementele de formă pe care le presupune poziţia Consiliului Legislativ. Formula adoptată în Guvern a fost aceasta. Ceea ce v-am prezentat atunci nu mai avea încorporate aceste modificări pentru că am venit imediat după şedinţa de Guvern cu documentul respectiv'', a explicat purtătorul de cuvânt al Executivului, la finalul şedinţei de miercuri.

Forma OUG privind interceptările care a fost publicată luni seara în Monitorul Oficial diferă de cea prezentată ca adoptată de Guvern, vineri seară. Pe lângă corecturi şi clarificări, sunt adăugate şi câteva paragrafe noi, a scris Gândul.

Cel mai important, un articol nou adăugat Legii SRI, cel privind Centrul Naţional de Interceptare a Comunicaţiilor, este văduvit de delimitarea pe alineate, deşi textul face referire la ele. Un alt articol nou adăugat se referă la cine îi plăteşte pe poliţiştii judiciari detaşaţi la parchete, în 2016.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici