Sulfina Barbu: Băsescu are dreptul să se exprime despre evoluţia PDL, nu este un simplu notar

Preşedintele Organizaţiei de Femei a PDL, Sulfina Barbu, a declarat, luni, la RFI, că preşedintele Traian Băsescu are dreptul să se exprime despre evoluţia PDL, întrucât nu este "un simplu notar" care doar semnează actele de învestire ale premierului şi ale miniştrilor.

25 afișări
Imaginea articolului Sulfina Barbu: Băsescu are dreptul să se exprime despre evoluţia PDL, nu este un simplu notar

Sulfina Barbu: Băsescu are dreptul să se exprime despre evoluţia PDL, nu este un simplu notar (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Cred că nu putem să pretindem că fostul preşedinte al Partidului Democrat şi omul politic care a construit acest partid nu are voie să spună ce crede despre evoluţia partidului. Este un sfat, dacă vreţi, pe care preşedintele îl dă Partidului Democrat Liberal, dar decizia aparţine tot Partidului Democrat Liberal", a declarat Sulfina Barbu, referindu-se la declaraţiile şefului statului referitoare la Vasile Blaga.

Ea consideră că Traian Băsescu nu este un simplu "notar": "Din moment ce l-a învestit pe prim-ministru cu încredere în această funcţie, preşedintele nu este doar un simplu notar care semnează decretele de învestire ale primului-ministru sau ale miniştrilor. Îi învesteşte cu încredere, cu responsabilitate şi preşedintele cred că este preocupat de evoluţia actului de guvernare în primul rând".

Sulfina Barbu crede că Emil Boc are "un avantaj competitiv". "Şi domnul Vasile Blaga reprezintă un candidat puternic şi important al PDL, atât timp cât este secretarul general în funcţie, a fost ministru de două ori. Sigur că poate reprezenta o variantă pentru Partidul Democrat Liberal, dar premierul Emil Boc este şi preşedintele partidului în exerciţiu şi eu cred că are un avantaj competitiv în acest moment în partid, ocupând funcţia de preşedinte al partidului, dar şi de prim-ministru", a explicat deputatul democrat-liberal.

Preşedintele Traian Băsescu l-a atacat dur, duminică, pe secretarul general al PDL, Vasile Blaga, spunând că PDL "nu poate fi condus prin căprărie, n-are nevoie de un caporal, ci de un preşedinte".

Întrebat dacă îşi menţine decizia de a-l suţine pe Emil Boc la şefia PDL, Traian Băsescu a spus: "Bineînţeles, nu mi-am schimbat opţiunea şi nu am motive să-mi schimb partenerul pe care îl am din 2004, Emil Boc".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici