Alegerile prezidenţiale 2019. Tăriceanu avansează teoria unui candidat comun PSD-ALDE împotriva lui Iohannis

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu spune că trebuie analizat dacă o candidatură comună PSD ALDE la prezidenţiale nu ar fi mai oportună decât doua candidaturi din partea formaţiunilor, dar susţine că un anunţ va fi făcut după o consultare în partide.

1555 afișări
Imaginea articolului Alegerile prezidenţiale 2019. Tăriceanu avansează teoria unui candidat comun PSD-ALDE împotriva lui Iohannis

Tăriceanu avansează teoria unui candidat comun PSD-ALDE, după ce a evitat până acum acest subiect

"Toma Petcu nu a făcut o declaraţie belicoasă. Da, e o constatare într-adevăr pentru că din 2000 încoace niciun candidat al PSD nu a câştigat alegerile. Din contră, le-a pierdut la un scor foarte strâns şi Adrian Năstase şi Mircea Geoană. Probabil că mai trebuie ceva în plus. Şi e de analizat dacă o canditură comună din partea PSD-ALDE nu ar fi mai oportună decât una a PSD, pentru maximizarea şanselor candidatului", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la România TV.

Întrebat când va anunţa dacă îşi depune candidatura, Tăriceanu a completat: "Un astfel de anunţ nu va fi făcut decât după o consultare individuală a partidelor noastre şi în funcţie de cel care oferă cele mai bune şanse pentru câştigarea viitorului mandat prezidenţial".

În luna noiembrie a anului trecut, Tăriceanu spunea că cel mai bun moment pentru nominalizarea prezidenţiabilului este începutul lui 2019, înainte de alegerile europarlamentare.

Numele lui Călin Popescu Tăriceanu a fost ca posibil unic candidat din partea coaliţiei, după ce acest scenariu ar fi fost adus în discuţie inclusiv într-o şedinţă a PSD.

Totuşi, Liviu Dragnea a afirmat, la final de an, întrebat despre o candidatură la alegerile prezidenţiale, că nu respinge nicio variantă, „nici cu mine, nici cu domnul Tăriceanu, nici cu altcineva”. Preşedintele PSD a precizat că trebui să fie în coaliţie o concluzie, într-un timp rezonabil, că trebuie să fie candidat unic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici