Tăriceanu: Kovesi se lepăda ca dracul de tămâie de întâlnirile cu politicieni. De la declaraţii de principiu la fapte este o distanţă pe care a parcurs-o în doi timpi şi trei mişcări

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că "reuniunile de tip conjuraţie” deturnează sensul democraţiei, afirmând că deciziile trebuie să fie luate în cadrul instituţiilor democratice, şi nu în culise, cu şefii de servicii şi cu procurori.

1045 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Kovesi se lepăda ca dracul de tămâie de întâlnirile cu politicieni. De la declaraţii de principiu la fapte este o distanţă pe care a parcurs-o în doi timpi şi trei mişcări

Tăriceanu: Kovesi se lepăda ca dracul de tămâie de întâlnirile cu politicieni. De la declaraţii de principiu la fapte este o distanţă pe care a parcurs-o în doi timpi şi trei mişcări

"Aceste reuniuni de tip conjuraţie, fie în preajma alegerilor, fie între alegeri, care sigur că deturnează până la final sensul democraţiei. Dacă deciziile convenim că trebuie să fie luate în instituţiile democratice, atunci ele trebuie să fie cele care conduc, şi nu în culise cu şefii de servicii, cum s-a întâmplat în trecut, cu adjuncţi, cu procurori care nu au ce să caute în aceste medii”, a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi "se lepăda precum dracul de tămâie” atunci când spunea că nu are întâlniri cu oameni politici, afirmând că de la declaraţii de principiu la fapte este “o distanţă lungă”.

"De altfel, îmi aduc aminte foarte bine că doamna procuror şef de la DNA se lepăda precum dracul de tămâie când spunea de întâlniri cu oameni politici, că nu are. Sigur că acesta trebuie să fie principiul, numai că văd că de la declaraţii de principiu la fapte este o distanţă lungă pe care a parcurs-o în doi timpi şi trei mişcări şi participa cu multă voioşie la întâlniri astea şi la altele despre care s-a vorbit în presă. Eu cred că este momentul de resetare a modului de funcţionare a unor instituţii în România (...)”, a spus Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a mai spus că este nevoie de o separaţie clară a puterilor în stat.

"Sigur că decizia, în final, trebuie să fie luată de puterile legitime, alese democratic de cetăţeni, Parlament, Guvern, nu de instituţiile de forţă ale statului”, a susţinut Călin Popescu Tăriceanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici