Tăriceanu şi-a anulat programul de luni pe fondul unei stări de slăbiciune, inclusiv din cauza dietei. Ioan Chelaru îl va înlocui la ceremonia de la Cotroceni: Îi dorim sănătate

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi-a anulat toate întâlnirile programate pentru luni, la sfatul medicilor, pe fondul unei stări de slăbiciune generată de activităţile politice intense coroborată cu o dietă alimentara hipocalorică, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

2839 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu şi-a anulat programul de luni pe fondul unei stări de slăbiciune, inclusiv din cauza dietei. Ioan Chelaru îl va înlocui la ceremonia de la Cotroceni: Îi dorim sănătate

Tăriceanu şi-a anulat programul de luni pe fondul unei stări de slăbiciune, inclusiv din cauza dietei (Imagine: Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

"Pe fondul unor activităţi politice intense care l-au solicitat fizic în mod deosebit coroborate cu o dietă alimentara hipocalorică, domnul Călin Popescu-Tăriceanu a manifestat o stare de slăbiciune, motiv pentru care medicii i-au recomandat o reducere temporară a activităţilor şi o ajustare a dietei", se arată într-un comunicat semnat de purtătorul de cuvânt al preşedintelui Senatului României, Andrei Alexandru.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost audiat vineri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Braşov, el declarând, la ieşirea de la audieri, că are calitatea de martor şi că a răspuns întrebărilor procurorului.

Marţi el a declarat că nu exclude o candidatură la Primăria Bucureşti şi că analizează această chestiune din perspectiva obiectivului strategic al ALDE de a intra în Parlament la alegerile din toamnă.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, ''este în regulă'' şi poate reveni de marţi la activitatea normală, a declarat luni celălalt copreşedinte al ALDE, Daniel Constantin.

"Nu a fost spitalizat, este în regulă, am speranţa că mâine va fi din nou la Senat", a spus Daniel Constantin în timpul unei conferinţe de presă.

La rândul său, preşedintele ALDE Bucureşti, Daniel Barbu, a spus că liderii partidului au lucrat duminică seara, iar Călin Popescu Tăriceanu a fost într-o stare foarte bună.

"A fost la spital, pentru investigaţii, nimic mai mult, de dimineaţă. Nu cunoaştem aceste detalii (despre dieta urmată de şeful Senatului - n.r.). Aseară am lucrat până târziu, împreună, cu alţi colegi, şi era într-o stare foarte bună. Am fost surprinşi şi noi, dar înţelegem că este pe mâini bune, sub control medical, tratament prescris", a declarat Daniel Barbu.

Starea de slăbiciune a lui Tăriceanu a fost explicată de Daniel Constantin.

"Domnul Tăriceanu face eforturi deosebite în această perioadă, astfel încât să ne asigurăm că avem candidaturi peste tot, şi astăzi am încheiat lista şi vom avea în toate oraşele, acest efort va fi continuat şi de domnul Tăriceanu", a conchis Constantin.

Vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru (PSD) a declarat că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, va veni marţi la serviciu şi a precizat că el va fi cel care îi va ţine locul la ceremonia de învestire a noului ministru al Muncii, Dragoş Pîslaru, care va avea loc luni seara la Cotroceni.

"Bănuiesc că e o stare de inconfort specială, atât timp cât nu s-a putut prezenta la servici. Am aflat ulterior că urmare şi efortului pe care l-a făcut în perioada aceasta de trei zile - eu ştiu că a tot fost plecat prin teritoriu - şi datorită unor cauze de boală, nu ştiu exact şi nu aş vrea să greşesc, dimineaţă nu a mai putut veni la serviciu. Eu cred că de mâine va veni la muncă fără niciun fel de problemă", a afirmat Ioan Chelaru.

El a spus că a primit luni dimineaţă un SMS de la Tăriceanu, în care acesta l-a informat că nu poate ajunge la Senat şi l-a desemnat să reprezinte acest for la Palatul Cotroceni, la ceremonia de învestire a noului ministru al Muncii.

"Activitatea la Senat continuă. Îi dorim sănătate. Dacă eu am înţeles bine de la dumnealui, mâine va fi prezent", a mai adăugat Chelaru.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici